La responsabilitat del diagnòstic

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Són plenament conscients els professionals de la salut de la força que exerceixen en el cos emocional de el "pacient o malalt" en el moment que verbalizan un diagnòstic?. Coneixen la diferéncia que existeix entre la veracitat i les afirmacions d'un ego altament orgullós i alterat que pretén tenir la veritat absoluta? Coneixen la influència i el poder que tenen al comunicar el diagnòstic, i afirmar la curació o no curació de el "malalt o pacient?.

Saben que existeixen les morts per diagnòstics equivocats a causa de la importáncia que el "pacient o malalt" ha donat al diagnòstic erroni, va ser el que va causar el resultat final i no la malaltia, ja que aquesta no existia?. Les paraules tenen el tremend poder d'exercir una notable influéncia en el cos emocional (sentiments) que després són reflectides en el cos físic. La diferència entre ,"no existeix cap possibilitat," o ,"jo a través de la ciència que he estudiat no conec cap possibilitat més," és la d'un veritable abisme; i mentre la primera afirmació tanca, bruscament, les portes de l'esperança; l'altra , a pesar que no les obri, no talla d'arrel altres possibles alternatives. Coneixent el poder de la fé dels "pacients o malalts" que tenen en les seves mans mèdics, sanadores, curadores, naturópatas, etc, tal vegada, des del prisma de la humilitat, deurien analitzar realment com és la seva missió. Preguntar-se si són ells els quals guareixen? o bé, si ells són exclusivament guias que ajuden a aquests "malalts o pacients" a guarir-se a si mateixos.

S'ha comprovat que el poder de la ment i dels sentiments , influeixen de forma notable en una possible curació o no; fins i tot com en casos de "malalts o pacients" terminals, quin ha estat el resultat quan , es "s'ha abandonat" ,s'ha deixat de lluitar per a seguir vivint,en la majoria dels casos no és en si la malaltia pròpia qui els durà a morir, sinó el fet de la renúncia mateixa a la vida física. Tal vegada, els \"pacients o malalts\" durien prendre plena consciéncia que "la seva malaltia" no és més que l'efecte d'una causa o unes causes\" i prendre la pròpia responsabilitat de la mateixa en lloc de transladarla a altres persones. Cada sentiment: Amor, odi, enveja ,zels té una correspondència amb una part de l'organisme físic, i en moltes ocasions s'intenta guarir fisicamente; quan el desequilibri parteix del cos emocional (els sentiments). Si la causa o causes de la malaltia no es busquen o es busquen en el lloc equivocat, si ells conscientment i sense aferrar-se a solucions fàcils, no les busquen, amb l'ajuda o la guia d'un terapeuta qualificat, l'efecte persistirà. Hem anat aprenent, a través dels temps ,a buscar culpabilitats i culpables més que a assumir les responsabilitats dels nostres propis actes. No és gens extern el que ens arriba a fer emmalaltir. Les malalties no són més que avisos per a indicar-nos que no anem per bon camí.Que les causes de les mateixes es troben en el model de vida (incloent sentiments) que hem triat per a viure, i mentre no modifiquem aquest model de vida o aquests sentiments les causes persistiran i els avisos de cada vegada seran més fortes i clars. La curació a la nostra malaltia o desequilibries troba en nosaltres mateixos, la funció real del terapeuta, és a través de l'amor i de la veritat, ajudar-nos a trobar aquesta via, ja que en el fons serem nosaltres mateixos qui ens guarirem. Si en lloc de partir del principi de la por o temor, es partís del principi de la harmonia o de l'amor, el plantejament que desenvoluparien aquests \"malalts o pacients\", així com el qual desenrollarien els professionals de la salut cap als mateixos canviaria radicalment.El primer pas per a sanar-se és aprendre a estimar-se a un mateix, sempre des de la veritat.
L'amor responsabilitza en canvi la por no deixa assumir aquesta responsabilitat. L'amor es converteix en guia, la por rebutja aquesta guia i busca la solució més fàcil, traslladant la responsabilitat de la recerca a un altre. L'amor busca dintre de si mateix el perquè, la por cerca culpables fora d'un mateix. La nostra realitat es troba construïda de pensaments i sentiments propis. Tot el que ens ocorre, són creacions nostres, unicamente podem canviar els efectes buscant la causa, acceptant que hem estat nosaltres que l'hem creada i canviando-la i així canviarem d'una vegada i per a sempre els efectes.El nostre present és el fruit de les accions del nostre passat , i el futur el sera de les accions del nostre present. L'única cosa important de quina manera vivim l'aqui i l'ara. Les paraules que surten del cor sempre arriben a altre cor


Comentaris

  • Amabilitat i bones maneres[Ofensiu]
    iong txon | 06-08-2006

    Sense negar en cap moment la gran aportaciô de la medicina tradicional a la nostra salut, es bo remarcar la importancia de l'amabilitat i la bona educacio per part de tots els professionals de la salut, incloent metges, infermers i tambe altres terapeutes. Tambe fas esment que cal molta humilitat a l'hora de donar un diagnostic. Una humilitat socratica, diria jo, tenint en compte el molt que ens queda per aprendre en el camp de les interaccions entre el mon intangible de les emocions i el mon fisic de la materia, en la interseccio dels quals es troba el nostre cos.

    Es un assaig ben argumentat que convida a la reflexio. Moltes gracies.

    Quim

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

540892 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!