La nena que canvià una foto per un dibuix

Un relat de: touchyourbottom
Una nena anomenada Núria va pintar una lluna plenejant en un cel de color safrà. Enganxà l’obra amb celo sobre el capçal del llit i despenjà la foto emmarcada d'un senyor molt lleig que manava molt i que feia por a la seva àvia. Si semblava un mico imbècil! Aconseguí treure la foto i amb un retolador traçà un vestit amb farbalans blau turquesa sobre l'uniforme del personatge i li feu els cabells llargs i rinxolats. Com a colofó decoratiu adherí un llacet de purpurina al cap calbejant. Tot seguit retallà el 'nino' de paper i s'inventà una història.

-Hi havia una vegada una nena horrible que tenia un bigoti que li havia dibuixat una mestra -així ho feia creure- un dia que s'havia pixat a la fila expressament. Una nit va tallar-se cabells i mostatxo per confegir una mena de corda llarguíssima que s'aguantava sola que li va permetre pujar fins al cos celest. Li va exigir que fos mitja i somrigués com un grill de taronja. La lluna s'hi va negar. La nena va treure una agulla d'una butxaca, va punxar-la i la va rebentar. Els estels es van esvalotar i com que no consentien aquell tracte van mal-il•luminar alhora aquell maquiavèlic ser que duria una existència encegada per l'odi. La lluna es va tornar terrestre i vivia en una cabana a tocar d'un rierol que una munió de canyes amagaven. I s'hi va estar fins que aquella nena va créixer i no es recordés d'ella mentre anava fent de les seves, unes malifetes terribles terribles terribles.

En acabat la Núria va estripar la figura amb ferma seguretat i es va allitar, tapada i abrigada. La lluna li picava l'ullet. Segur que era l'àvia. Tant li feia que l'endemà aquells pare i mare nous que tenia des que ella li faltava s'enfadessin i la castiguessin.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

84378 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).