La democràcia no és cega.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Escoltava les "ofertes" del nostres polítics de primera divisió, i com faig sempre, pensava per a mi mateix; ¿Per què no han fet tot això, en els mesos i anys anteriors del seu mandat ? On en el cas de la Oposició, ¿ Per què no han presentat aquestes propostes, en els mesos i anys anteriors a la convocatòria d'eleccions ? Uns i altres, sembla que únicament en període electoral, se'n recorden dels ciutadans, oi ? Tinc la convicció intima respecte als primers espases de la vida política, que son persones de poc fiar, deshonestes fins i tot. Una de les ofertes, em va confirmar en aquesta percepció :

Els cecs que viuen a Espanya, que té - segons sembla - el regim democràtic, més democràtic de totes les democràcies, podran votar sense l'ajuda - com fan fins a dia d'avui - de cap persona de la seva confiança. Ras i curt, per creuar un carrer, per anar al metge, per a viure en parella,... els cecs confien en una persona, que a criteri dels nostres primers espases, no mereix aquesta confiança quan la qüestió és tant senzilla, com donar la papereta demanada al invident.

La proposta pel que sembla, consisteix a superar una gimcana administrativa - en la que necessàriament els haurà d'ajudar algú -, i finalment podran escollir la papereta desitjada, entre les que amb escriptura braille els facilitaran a la seva mesa corresponent.

Fem alguna reflexió sobre el tema : ¿ Només les paperetes dels cecs estaran - a més - escrites en braille ?. La resposta afirmativa implica la negació radical per als cecs del vot secret; llevat de fer votar junts a tots els cecs, en una mesa única, en acabar les votacions quan es faci el recompte, tothom; President, Vocal primer, Vocal segon, Interventors, Apoderats i públic curiós que vulgui assistir , sabran quina és la opció triada pel cec. I coneixen aquest país, això serà perjudicial per aquest col·lectiu.

¿ Què es pretén amb aquest sistema ?. Tot fa pensar en un assaig per estendre aquestes pràctiques a d'altres col·lectius; per exemple ; els catalans hauran de votar amb paperetes escrites únicament en llengua catalana; pel que fa a les parelles bisexuals casades, les dones votaran amb paperetes de color rosa i els homes de color blau; els solters d'ambdós sexes ho hauran de fer amb paperetes amb els colors més clars; els vidus i vídues, faran servir paperetes de color gris; les persones i parelles homosexuals faran servir paperetes de color lila. I així amics lectors fins on la vostra fantasia un faci arribar.

El sistema democràtic té un fonament, tots som iguals davant de la llei; doncs per no discriminar als cecs, totes les paperetes en braille !

A qui correspongui.

© Antonio Mora Vergés



Comentaris

  • La democràcia actual és una mentida![Ofensiu]
    Bernat J | 03-02-2008 | Valoració: 10



    julià.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com