És millor llegir més: per a la vida per a, la formació: per seguir

Un relat de: munch

Els nens, els més petits de la família, entren per primera vegada en contacte amb els llibres al col•legi. Molts d'ells vénen de guarderies o simplement de parcs infantils on, òbviament, predomina la diversió .
Així, quan la professora intenta de manera insaciable fer que el nen pinti aquí i no allà, o posi un adhesiu aquí i no allà, el nen de manera totalment inconscient associa la idea de treball o, si més no, d'esforç amb l'acte de la lectura o simplement amb la imatge del llibre.
Per sort o per desgràcia, aquesta idea no es queda en les classes dels més petits si no que puja i s'infiltra entre els més grans: entre els adults.
Llegir, en l'actualitat, suposa cansament, esforç i, òbviament, treball. La televisió pren terreny a les pàgines de paper i s'imposa, fins i tot, a les converses familiars: ara són del tot silencioses.
Alabat sigui Déu! Cridaven els més lectors i… els més creients, al veure aparèixer entre lleixius, ofertes d'última hora i rebaixes al 50% un anunci que promocionava la lectura o almenys l'hàbit lector. Però siguem conscients, aquest no és un senyor vestit de frac que va i ve i de tant en tant es passa per la nostra casa: NO. Per tenir-lo fan falta llibres i lectura constant… un poc de temps i una espurna d'imaginació. I és que els llibres, fins ara ho són tot, i li serveixen a tot el món. Al lector per llegir, per cultivar-se, per entretenir-se, per imaginar, per, fins i tot, llegir més. Al no lector, i encara que sembli mentida, també són de gran utilitat, s’han acabat les taules “coixes”!
Llegir no ha de suposar un càstig ni de bon tros una obligació. Què té de dolent acompanyar al boig Quixot per la Manxa?, O buscar a Julián Carax per Barcelona?, O, simplement volar al costat d’en Harry Potter? És del lector de qui depèn saber-se pujar al tren de la bogeria desenfrenada, però és aquesta, la que ens torna cada dia més assenyats, més sensats… més llibres. No ens hem de transformar en autèntics llibres vivents a l'estil Fahrenheit 451, ni tampoc permetre que es cremin en l'oblit de les persones, simplement hem d'impulsar la lectura, ja que llegir és aprendre, llegir és imaginar, llegir és saber, llegir és…
En definitiva, llegir és millor per a la vida, per a la formació: per seguir.

Comentaris

  • totalment d'acord amb tu[Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 15-01-2006 | Valoració: 9

    Jo de petit vaig engolir llibres com si res, m'encantaven. Ara, aquí em tens, escrivint i disfrutant de la lectura! El meu germà és encara pitjor, li vaig deixar fa res un llibre i se'l va llegir en dos dies... Els llibre d'en Harry Potter se'ls ha llegit ja 3 o 4 cops... quina sort! D'aquests ja no en queden... tens raó. I és una pena...

l´Autor

munch

2 Relats

4 Comentaris

2389 Lectures

Valoració de l'autor: 8.33