Empleat dels núvols

Un relat de: KäRLeK

Ho recordo tan bé...
Estaven tots a la classe assentats. Precisament aquell dia era el meu aniversari. Feia sis anys. En aquella escola, el dia de l'aniversari d'un dels alumnes, dedicaven tot el dia al que sumava un any més de vida, que aquest fet ja era motiu de festa, i muntaven una sèrie d'activitats. Una d'elles era parlar de la nostra família, el més curiós de la nostra família, tot i que deixaven espai per a la imaginació. La qüestió era parlar davant dels nostres companys, i deixar-nos anar...
La mestra va cridar-me, i molt amablement va dir-me que sortís davant de tota la classe i els expliqués alguna cosa. Jo, orgullós de ser una mica més gran que el dia anterior, amb un somriure de boca a boca, vaig aixecar-me, vaig col·locar la cadira ben posada i vaig posar-se d'esquena a la pissarra i de cara als 9 companys més de la classe. I vaig començar a narrar...
"La meva família no és diferent a les altres: tinc un pare, i una mare, i una germana més gran, que m'ajuda molt, i a més, tinc dos avis, i dues àvies. Però el més curiós de la meva família és el que un dia el meu avi va explicar-me.
Era a la tarda, i jo estava avorrit a casa. A la classe havíem parlat sobre què volíem ser de grans, i jo no ho sabia. I com que no en tenia ni idea, vaig demanar-li al meu avi a veure de què podia treballar quan fos més gran. Llavors, ell va preguntar-me: "Vols que t'expliqui de què treballava quan era jove?" Me'l vaig mirar amb cara de sorpresa i li vaig dir que sí. Em vaig assentar a la seva falda, com sempre quan m'explicava algun conte, i va començar-me a parlar:
"Quan jo era petit, també anava a l'escola, i també van demanar-me què volia ser de gran. Jo des de sempre havia tingut una gran afició: córrer pels camps del voltant de la masia on vivia, fins a quedar esgotat, i després, estirar-me a l'herba flonja, verda i olorosa i contemplar els núvols. M'encantaven els núvols. Jugava a endevinar les formes que tenien, i m'hi podia tirar hores! Fins que se'm va acudir la feina de la meva vida: volia treballar als núvols, amb els núvols. Volia fer-los volar, volia aguantar el fil que els manté al cel, volia donar-los forma perquè els nens no l'endevinessin mai."
I aquest va ser el primer somni de la meva primera feina. Després que m'ho expliqués vaig sortir de casa i vaig mirar-me els núvols atentament, i vaig dir-me a mi mateix: algun dia treballarem junts..."

Comentaris

  • Infància[Ofensiu]
    franz appa | 09-11-2007

    Infància significa, diuen, retenir lacuriositat de conèixer, el plaer de comprendre, la voluntat de comunicar. També la capacitat d'imaginar ocupacions.
    La certesa que es poden estirar els núvols amb un fil.
    Cal haver madurat una mica, per això, per saber-ho trasmetre bé, per això tots hem de mantenir un infant a dins i una falda d'avi a prop nostre, per combinar la imaginació amb la saviesa.
    Bé, aquestes coses em vénen a suggerir les imatges abocades pel teu relat, amb aquesta voluntat de comunicar que compartim.

    Salutacions,

    franz

l´Autor

Foto de perfil de KäRLeK

KäRLeK

33 Relats

30 Comentaris

31175 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
CAMBRA DE LA TARDOR

La persiana, no del tot tancada, com
un esglai que es reté de caure a terra,
no ens separa de l'aire. Mira, s'obren
trenta-set horitzons rectes i prims,
però el cor els oblida. Sense enyor
se'ns va morint la llum, que era color
de mel, i ara és color d'olor de poma.
Que lent el món, que lent el món, que lenta
la pena per les hores que se'n van
de pressa. Digues, te'n recordaràs
d'aquesta cambra?
"Me l'estimo molt.
Aquelles veus d'obrers - Què son?"
Paletes:
manca una casa a la mançana.
"Canten,
i avui no els sento. Criden, riuen,
i avui que callen em fa estrany".
Que lentes
les fulles roges de les veus, que incertes
quan vénen a colgar-nos. Adormides,
les fulles dels meus besos van colgant
els recers del teu cos, i mentre oblides
les fulles altes de l'estiu, els dies
oberts i sense besos, ben al fons
el cos recorda: encara
tens la pell mig del sol, mig de la lluna.

Gabriel Ferrater.
________________________________________

Podeu trobar-me a:
margoak@hotmail.com