EL ‘PETIT HÔTEL DE VILLE’ DE BIGUES. BIGUES I RIELLS.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Em sorprenia – relativament – la inexistència de plànols pel que fa a l’edifici anomenat ‘Antic Ajuntament’ de Bigues, al municipi de Bigues i Riells, a la comarca del Vallès Oriental, a la província de Barcelona, a la colònia del REINO DE ESPAÑA, que els nadius i/o aborígens anomenem Catalunya.



No hi ha dades del mestre d’obres i/o arquitecte més enllà d’una referència a la ‘ família Magrins’ , ens agradara saber el nom , cognoms, data i lloc de naixement i traspàs del ‘tècnic’ responsable d’aquest edifici de planta quadrada, amb tres plantes d'alçada, que situat en un desnivell, amb la façana principal, donant cara a la carretera que va a Riells, queda només d'una planta.

La façana principal té una composició clàssica, amb un frontó triangular sobre quatre mènsules decorades amb motius florals, en el timpà del qual hi ha l'escut del poble i la data 1908. Té també quatre mènsules amb motius florals. Una gran porta d'entrada i dos finestres. La resta de l'edifici té l'obra de paredat vista, marcant les verdugades i els brancals i llindes de les obertures en maó massís.

Davant la gasiveria documental, no cal insistir gaire en que hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

  • Curiosament (potser no tant)[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 10-03-2014

    el que més recordo de l'ajuntament era la cabina de telèfons que hi havia a la dreta de la façana, on ara es veu un "trasto" blau i que va viure moltes aventures d'infants i pree-adolescents.

    L'alcalde per aquells anys, la dècada dels 70, anava al consistori desprès de guarda les ovelles.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com