EL CAPTADOR D’ÀNIMES (per el XII CONCURS ARC DE MICRORELATS A LA RÀDIO "LA COLLA")

Un relat de: Ness

Les 9 del matí. Recullo els cartons i el barret de palla i baixo cap al meu racó de les Rambles. No és un dia de sol i això enterboleix el tragí dels vianants que quan ensumen mal temps canvien rutines. La Valèria va escalfant pels seus números de mim i en Mateu ja està desplegant el seu escenari voltat de màgia entre bombolles de sabó. Jo em concentro com cada dia des del meu racó d’on desperto incomoditats: tristesa, angúnia, por, empatia … Ves a saber! Però si un sentiment no hi veig, en les seves mirades, és precisament indiferència.

Desfilen tota mena d’ànimes i les observo. Assegut a terra, la dimensió pren una perspectiva molt diferent. S’acosta amb presses algú que no té clar on va. Puc veure la preocupació en el rostre. Ni em veu, fos en els seus pensaments, gira ràpidament la cantonada quan veu l’hotel on l’esperen per a l’entrevista. Respira tranquil perquè ja ho té tot controlat, això sí, menys el seu destí.

Una altra ànima fa el mateix recorregut. Encotillada en el seu vestit a mida, voreja la perfecció, però li està ofegant l’essència que ni recorda. Amb mirada indiferent i supèrbia gira la cantonada ignorant-me i entra de dret a l’hotel on té l’entrevista.
S’apropa algú més, nerviós i alhora distret, buscant una adreça. Em veu, assegut a terra i la seva mirada es compungeix, esgarrapa a les butxaques i no dubte a llançar unes monedes al barret. Tot seguit queda embadalit amb l’amic Mateu que ja està omplint de màgia el carrer fent bombolles de sabó. També li llança unes monedes i gira la cantonada per entrar al mateix hotel.

Falten 10 minuts per les 12, segons el rellotge del quiosc. Plego els cartons i recullo el barret. — Bon dia, Senyor Prim! Em sembla que ja han arribat tots. Són a la sala d’espera del hall— En Max, el grum de l’hotel i el meu confident, ja em té a punt els nous aspirants a la feina. Em canvio i entro a la sala per entrevistar-me amb ells, o més ben dit, per comunicar-los l’escollit. Jo només soc un captador d’ànimes.

Comentaris

  • Neguitós [Ofensiu]
    kefas | 07-11-2021


    Perquè he vist al carrer un ésser que m'ha commogut i ara no estic prou tranquil per fer l'entrevista. Temo que si demanen aptituds de fermesa i indiferència cap les febleses dels altres, no me'n sortiré. Tranquil, Ernest, tranquil, que tot sortirà bé.

  • essència...[Ofensiu]
    Homo insciens | 06-11-2021

    El personatge principal, el captador d'ànimes, i de fet tota l'ambientació, té una màgia especial, però no sé si acabo d'entendre el relat, així i tot m'encanta. Ara bé, no sé si les ànimes que capta són per una feina "de veritat" o per alguna cosa, diguem, més espiritual...

  • M'ha recordat[Ofensiu]
    rober | 06-11-2021 | Valoració: 10

    M'ha recordat una pel.lícula que vaig veure fa molt temps. Ho dic com un elogi perquè embolcalles al lector amb l'ambient que envolta al personatge i el fas protagonista del seu anonimat que esdevindrà la clau del relat, felicitats i gràcies

  • Bona estratègia[Ofensiu]
    Prou bé | 06-11-2021 | Valoració: 10

    Original relat en fer evident una estratègia tan original que deu ser única!
    Molt ben escrit. Ens va introduïnt en una situació amb un final sorpresa.
    M'agrada llegir-te. M'arriba el que escrius i com ho fas. Gràcies!
    Amb total cordialitat

    Ps. T'agraeixo els comentaris als meus relats. Ja saps que soc relataire prou nova com per haver de millorar.

  • Les ànimes aspirants. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-11-2021 | Valoració: 10


    Molt bé relatat. Vaja, m'ha impressionat com ho redactes, tan original. Ets un captador d'ànimes on van perdudes per l'espai i no troben el seu destí. Jo, això he entés...
    Gràcies per compartir, aquest relat que és molt original.
    Salutacions.
    Et recomane l'últim poema editat per mi, titulat "A la vespa". Gràcies per ser com ets.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Ness

Ness

82 Relats

400 Comentaris

36564 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
... Despullo l'ànima escrivint versos
des que tinc ús de raó.
I és que els versos estimen les paraules
però els poemes les fan grans!
...................................
ness3cat@gmail.com