Corrupció en la col·legialitat.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Tothom sap que els Alcaldes o Batlles son escollits primerament com a Regidors per votació popular, i posteriorment en una elecció de segon grau [ només hi participen els electes com a Regidors ] se'ls escull per formar i dirigir el govern municipal.

Això funciona per arreu i un cop constituït l'ajuntament, les decisions es prenen per forma col·legial; habitualment en aquest imperfecte sistema que tenim a Catalunya i Espanya , per uns - el rodillo de la majoria - contra els altres, - el grup o grups de la minoria -. Si això és cert , que ho és !; com és que únicament en els casos de corrupció municipal, s'imputa únicament a l'alcalde ?

Els nostres Alcaldes, Batlles, Presidents - diversos - son uns Primus inter pares o el Primer entre iguals , aquesta expressió llatina indica que una persona és la més important d'un grup de persones amb les que comparteix el mateix rang o càrrec.

Tots els regidors dels equips de govern - i de vegades alguns de l'Oposició - segur que varen donar el seu suport a les accions que avui tenen presoners a Madrid, a l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet. Per quina raó aquells que varen col·laborar per acció i/o omissió estan avui lliures, i es permeten encara marcar distàncies - ètiques - amb els detinguts ?.

En política - com a la vida - tothom s'apunta per pujar dalt del carro, però dissortadament si aquest s'estimba i/o dona un mal pas, a ningú li pugen els colors, per assenyalar - de forma impúdica - com a ÚNIC responsable al designat NOMINALMENT com a carreter.

He llegit comentaris farisaics sobre el fet de veure emmanillats als acusats pel jutge Garzón. Ara i aquí n'hi molts i moltes que s'han guanyat a pols el dubtós honor d'anar emmanillats, i lluny d'això ens cansen amb això de la presumpció d'innocència, una i altra vegada.

En els anys que vaig fer d'advocat d'ofici, això de les manilles, era la més petita de les vexacions que rebien habitualment els detinguts, innocents o no.

S'han de tallar més caps si volem eradicar aquesta hidra de la corrupció.

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

  • Cada cop em sorprenent més[Ofensiu]
    Romy Ros | 05-11-2009 | Valoració: 10

    les notícies sobre corrupció: no entenc com poden encara mantenir la cara descoberta, al Japó on està molt extesa la corrupció, quan t'agafen et suicides com últim acte d'honor.

  • És difícil que canviï si segueixen les actuals circumstàncies[Ofensiu]
    T. Cargol | 04-11-2009

    El sector públic administra una part molt important dels recursos - és un mercat molt important - i regula un munt de aspectes de la nostra vida; si els que opten a aquestes contractes públics són ens privats i la cuota que aquests contractes representa per a ells és important, el tema està servit: es farà servir el que calgui i a qui calgui per a aconseguir l'objectiu.
    És més l'estat avui és qui defensa l'actuació de els grans empreses: els fa d'advocat - vegeu sinó tot l'embolic de Opel, Magna i General Motors. Hi ha una fusió entre estat i gran empresa.
    El sector "polític" un cop deixa el càrrec no se'n va afer de professor, de manobre o del que sigui: vol seguir enganxat a les toballes sobre els quals ha dinat de franc.
    Un veí em deia que sempre havia estat així a la construcció on ell treballava,...com la cosa més natural del mon.
    T'ho miris com t'ho miris això no té solució.
    Però bé, jo crec que reduir la grandària de les empreses ajudaria: serien menys influents.
    Jo recordo haver vist un Macià Alavedra molt difernet a l'estiu a Begur: el seu aspecte a poc a poc a anat canviant fins a l'actual: un fill meu deia que tenia aspecte de mafiós de pel·lícula, actualment.
    El temps passa, alguns han guanyat diners i tu has estat un bon administrador! - frustrant! -

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com