Comiat

Un relat de: gustav
La notícia m’agafà completament desprevingut: “Oriol, et deixo!”. Encara avui les paraules martellegen el meu cervell esporàdicament. En un breu instant vaig passar de la incredulitat a l’astorament per, a continuació, instal·lar-me definitivament en la desesperació. En un tres i no res, em vaig trobar immers en una d’aquelles escenes cinematogràfiques on ella confecciona la maleta alliberadora mentre ell, perseguint-la per tota la casa, vomita perquès ridículament. Al mateix temps, s’apoderà de mi una culpabilitat estranya, desconeguda que, en un temps rècord, m’ajudava a confeccionar la llista imaginària de les possibles causes d’aquell èxode tan dolorós. De sobte, alhora que descobria una nova faceta del meu jo, vaig notar la humitat d’unes llàgrimes que regalimaven teatralment galtes avall, tot plegat d’un patetisme irrefutable. L’escena, breu en el temps però colpidorament llarga per a mi, finalitzà amb un sonor cop de porta i una frase que em perforà els sentits implacablement: “No siguis patètic i comporta’t com un home per un cop a la vida!”. Mai més vaig tenir notícies seves.
Avui sóc un home alliberat i no deixo d’agrair l’oportunitat que m’oferí la seva partença. El seu record, difuminat, fins i tot intranscendent, es perd en la fi dels temps. Malgrat tot, sovint, no deixo de caboriejar sobre ella. Com un joc, sense pretensions ni rancúnies, com una teràpia cicatritzant em deixo portar pels records i els ulls se m’omplen d’un tel humit amb massa facilitat. Llavors, em pregunto si, finalment, em vaig comportar com un home —com se suposa que s’ha de comportar un home en aquests casos?— o si, d’altra banda, em vaig deixar engolir per la situació, enfonsat, maldestre i ferit de mort. Ara sé que tot plegat no té importància, que la vida que no hem viscut no existeix. Fins i tot, potser, ella no va existir mai igual que jo, potser, mai no he sabut comportar-me com un home. Però, home o no, dono gràcies per poder-me llevar cada matí en el món després d’ella, el món d’ara, un món que transcorre, desfila, llisca, avança i, fins i tot, derrapa plàcidament, cap a endavant.

Comentaris

  • M'agrada![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 16-11-2013

    Molt ben explicat! No sempre s'aconsegueix posar paraules als sentiments.

  • Comportar-nos correctament[Ofensiu]
    Anaïs | 10-11-2013

    Bones, company.
    Quina és la millor manera de comportar-se? Què és el millor que s'ha de fer per demostrar ser un home? I una dona? Què és el millor? És tan difícil actuar sempre de la manera correcta... Ella tenia les seves raons suposo. No sé qui en va tenir la culpa, del trencament de la relació. Hi ha qui diu que les culpes sempre són a repartir a parts iguales, però no sé si és ben bé així. El més important de tot és que sigui una fase superada, tot i que de tant en tant encara t'assaltin les preguntes.
    Un somriure,
    Anaïs

  • Tan sols...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-11-2013 | Valoració: 10

    ...són frases fetes..."Portat com un home" Què sabran elles de com s'ha de portar un home. Cops com els que rep el teu protagonista són els que a vegades t'obren els ulls i pots tirar endavant seguint un nou camí. El dolor també fa espabilar, encara que molts cops fa tan de mal, que tardes a recuperar-te.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de gustav

gustav

60 Relats

90 Comentaris

37076 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
M'agrada escriure. Escric sense pretensions i sempre que puc, quan no puc (qüestió d'obligacions quotidianes), me n'adono que ho enyoro massa.

jsimon24@xtec.cat