EUROPA PARA LOS AFRICANOS

Un relat de: Ibn Ali al Kitabu

EUROPA PARA LOS AFRICANOS
Gottfried Distl
Biblioteca de Narradores
Editorial Juventud. Barcelona 1992


Us imagineu una Europa ocupada, on faltin el pa i el refugi d'una vivenda? Us imagineu una Europa on les ONG's dels païssos assisteixen als nostres fills, els alimenten, els sanan i els eduquen? Us imagineu una Europa on les forces de la ONU que provenen d'Àfrica i d'Àsia tenen que protegir-nos de una força invansora? Us imagineu uns mitjans de comunicació on els dirigents africans son el protagonistes absoluts? Us imagineu una Europa pels Africans? Us imagineu que pasaria si un dia la formiga que trepitgem sense dificultat es converteix en un mostre capaç de trepitjar?

Aquest llibre no és una novetat, és dels llibres que trobareu un diumenge a les llibreries de vell, o oblidat a la llibreria de la casa d'un amic. Tanmateix seguéix sent una obra que et fa pensar, reflexionar. Reflexionar sobre la prepotencia, sobre globalizació, sobre la marginalidat, sobre la xenofobia, sobre cooperació, sobre diferencia i sobre que pasaria si la història fos al revés ¡Llegiu i penseu, el resultat pot ser inexperat!


Alícia Gataxica

Comentaris

  • Ueps![Ofensiu]
    marc (joan petit) | 01-12-2005

    No et coneixia aquesta nova cara...

    El cercaré a veure si el trobo. Dius que no és fàcil, però ho provaré.
    Aquesta inversió de la actualitat o dels successos és un exercici molt bo per a fer veure que el que ens envolta és millor del que ens pensem, i de que és molt fàcil oblidar...
    (sense haver-lo llegit) Sempre s'acostuma a partir d'uns quants supòsits que són els que manquen a la realitat. D'aquesta manera es poden ressaltar certes mancances i per tant mostrar una sèrie de crítiques que són l'objecte del llibre. (no sé bé què estic dient....)

    Bé, Alícia! fins ben aviat...

    I per cert: hi ha un llibre de l'Avel·lí Artís Gener que narra, en una certa clau d'humor, la invasió de la península Ibèrica per part d'una civilització, la maya (o azteca, ara no ho recordo), uns quants anys abans de la marxa de Colom cap a les Amèriques. Un grandíssim llibre que mostra les mancances de la nostra societat antiga i, perquè no, actual.

    Marc.
    Ah! El llibre; Paraules d'Opòtom el vell d'Avel·lí Artís Gener. edicions 62, col·lecció butxaca (núm 40)

l´Autor

Foto de perfil de Ibn Ali  al Kitabu

Ibn Ali al Kitabu

26 Relats

71 Comentaris

69016 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Un llibre obert és un cervell que parla; tancat, un amic que espera; oblidat, una ànima que perdona; destruït, un cor que plora.
Proverbi Hindú.

Quan un comença un llibre obre una porta a un món d'imaginació que ens pot dur des de l'aventura a la reflexió. Però hi ha quelcom més important amb els llibres: poder-los compartir.

Els àrabs defineixen el llibre com un jardí que es porta a la butxaca. Nosaltres pretenem treure de la nostra butxaca tots aquells llibres que ens han agradat i compartir-los amb vosaltres, penjant sota aquest pseudònim les ressenyes d'aquells que ens han impactat per un motiu o un altre.

Si algú està segur de conèixer la fi de les coses quan sols ha començat a iniciar-les o és un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà una persona desgraciada, doncs ha posat el ganivet en el cor de l'enigma.


Els llibres són el millor enigma que podem tenir a les nostres mans. Comença amb el seu títol i acaba amb l'última pàgina. Esperem que les nostres ressenyes us convidin a voler descobrir aquests enigmes per vosaltres mateixos.

I si voleu compartir els vostres enigmes amb nosaltres només heu d'enviar les vostres ressenyes a alicia141516@hotmail.com i les penjarem.



*Ali/Kitabu=Alícia Gataxica/Llibre