Violència, antònims i sinònims.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Les cròniques sobre la violència, amb o sense adjectiu, militar, política, domestica [ ara mal dita de gènere ], laboral, familiar, a l'escola, a les residències d'ancians, de joves, als aquarteraments, a les fàbriques, a les oficines ... violència i més violència, donen feina als anomenats mitjans de comunicació, que malauradament només comuniquen - és fan reso - d'aquelles noticies que tenen o contenen una dosi suficientment elevada de violència, que crida - encara - l'atenció del públic.

Certament està fora de tot dubte, que el sistema de producció econòmica, anomenat capitalisme, està basat en la violència i la fomenta de forma clara, oberta i àdhuc diríem que ho fa de forma didàctica. Ho sabem tots, oi ?. La violència, engendra violència, com la Pau, engendra Pau.

Hi ha força antònims, un està ja dit, Pau, també Col·laboració, Coordinació, Compartir , Ajuda, Paciència, Educació, Repartiment, Cultura , Amor,... amic lector n'hi ha més, et prego que siguis tu, el que els afegeixis.

Quan als sinònims, també dissortadament n'hi ha en abundància, Tolerància Zero, un de compost que agrada i molt a les noves classes benestants, Competència, Jerarquia, Nivell, Ordre, Classe , Presa, Concentrar , Privilegi, Eficàcia, Eficiència, Productivitat , Mobbing, Lluita, Defensa .... també, també amic lector n'hi ha més, et prego que siguis tu, el que els afegeixis.

I, perquè només preocupa una forma concreta de violència ?; més que contestar potser caldrà fer un anàlisi previ; sinó s'elimina el focus generador de violència, serà possible acabar amb un concreta manifestació ?. NO !, aleshores quan s'esmercen recursos per lluitar contra per exemple la violència de gènere, que fa la societat ?. Sense cap dubte solucionar puntuals problemes d'alguns llicenciats superiors, personal administratiu i càrrecs polítics o de designació política; evitar situacions de risc certament no, perquè aquestes polítiques s'apliquen a toro pasado, fer previsió tampoc, per la mateixa raó, i doncs més enllà de solucionar problemes puntuals d'alguns llicenciats superiors, personal administratiu i càrrecs polítics o de designació política, perquè serveixen ?. Us deixo la resposta.

Que cal fer ?, fàcil, eradicar la violència de la vida, i fer-ho en el camp laboral, social, escolar , en les relacions de parella , de família,....potser que enlloc de fer més lleis, les que tenim s'apliquin, que els drets que recull la Constitució del 1978, deixin de ser paper i cridòria en boca dels professionals de la política.

Acabar amb la violència és senzill i fàcil, només cal voler-ho fer. I dissortadament avui per avui, els poders fàctics, els qui realment manen no tenen cap intenció de que és faci, ni tant sols que s'intenti fer.

Més clar l'aigua.

mora.a@guimera.info


Comentaris

  • Si...[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 23-11-2005 | Valoració: 10

    ...francament, tots hem d'estar contra la violencia, es molt desagradable i trista, sembla que ningu faci gran cosa. Nosaltres ho arreglariem si poguessim oi mora??
    Gracies per tot i mirat allo que t'he enviat a l'e-mail que va sobre el burro. T'he enviat l'altre relat perque te'l miresis sense cap compromis.

    Una abraçada.
    Maria Pilar (Valeria)

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com