Viceversa

Un relat de: Iona
Va presentar al registre electrònic del departament de gestió d'instàncies la seva petició. Rere el text argumentatiu que acompanyava la seva sol·licitud, hi havia moltes hores de dedicació, motiu que el feia sentir especialment esperançat per obtenir una bona valoració, i així per poder ser seleccionat entre els escollits que entrarien a formar part de la primera edició del programa.

Les bases de la convocatòria contenien un detallat recull de les diferents experiències que els participants podrien escollir per gaudir i el temps de residència que donava accés a cadascuna d'elles. A més a més, els eximia de concretar el destinatari final de l'actuació, donat que aquella incertesa ajudava a potenciar la por col·lectiva que les actuacions del govern estaven estenent per tot el país.

Ara ja feia força anys que els centres penitenciaris es trobaven infrautilitzats amb moltes cel·les buides, sobretot gràcies a les últimes modificacions efectuades en el Codi Penal. I ara, ell n'ocuparia una durant el temps de residència necessari, perquè un cop ja lliure, pogués realitzar del conjunt de crims tipificats, el més greu.

I així va ser, una setmana després del seu alliberament, caigué el règim. El president del país havia estat assassinat i el nostre protagonista, amb l'objectiu d'alliberar el país i tornar-lo més democràtic, se'n va proclamar el seu natural successor.

Comentaris

  • Molt actual[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 19-04-2024

    Lamentablement, és un relat molt encertat pels temps que estem vivim, potser anys enrere haguéssim pogut pensar que aquesta història seria dins del gènere fantàstic. Però avui en dia hi ha països on els botins a les presons s'enfronten directament a qui governa aquell país.

    Enhorabona i fins aviat

    Neus

  • Experiències per gaudir. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-04-2024

    Molt ben plantejat tot el registre de la petició. És important en ell, tot l'objectiu sobre el que passava, democràticament.
    Molt bon relat, per a gaudir-lo i recordar-lo.

    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Finalment...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-04-2024 | Valoració: 10

    un cop de sort va afavorir al protagonista, sense haver d'embrutar-se les mans. Un relat ple d'imaginació, que desperta curiositat, i com és habitual en tu, molt ben redactat.
    Sort bon cap de setmana Iona.
    Una abraçada.
    Rosa.



  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28451 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir