Un dissabte qualsevol

Un relat de: Dorian

La llum del sol traspassa les persianes de l'habitació d'en Josep conformant una munió de puntets lluminosos sobre el seu cobrellit. Un d'ells encertar de ple a l'ull del dorment i lentament l'arrenca de l'inconsciencia del somni. Encara al llit dirigeix una mirada mandrosa al rellotge. Un 10:03 de color verd florescent sobre fons negre l'informen. "Merda, havia quedat amb el Manel a dos quarts d'once". Tot estirant-se es desfà de l'abraç del llit i es posa les sabatilles. Un cop fet el protocol·lari pas matinal per el bany, dutxa inclosa, es preparar un cafè i mira el rellotge ciclopeic de la cuina. 10:25. M'entre deixa el cafè agafa el telefon i marca un número. "Escolta Manel...si ho sé...m'he aixecat fa poc així que hem tindràs que esperar al camí de sempre...si...abans del pont...vinga nano...fins ara...". Fet l'esmorzar tornar a la seva habitació i lleva les persianes tot obrint la finestra i saludant el fred d'hivern. El cel es blau. Avui farà un dia esplèndid.

Trobem a un noi d'uns vint-i-cinc anys, a dalt d'una bici de muntanya professional abillat amb tot l'equipament necessari, amb malles i samarreta vermelles i negres, gafes de sol i una melena negre sortint per els casc, també vermell. Es troba a la vora d'un pont que creua un petit rierol i que puja cap a la muntanya propera entre frondosa vegetació. Gira el cap per veure com arriba el seu company. "Ei tió! Clapes com un ós...una mica mes i marxo tot sol...". L'altre ciclista, amb tot l'equipament pertinent, de colors verds i negres, el saluda amb el cap m'entres frena derrapant. Un cop quiet l'hi dona la ma. "Tranquil nano, la muntanya no marxarà... Tens pensat el recorregut?". "Si, tot i que...Recordes l'altre vegada que vam passar per aquell camí tallat? Podríem provar d'anar-hi...". "No ho sé...no sabem ni tan sols on acaba...". En Manel comença a pedalejar i a creuar el pont tot dient "Vinga marieta, que ja no ets un nen!".

Transcorreguda aproximadament una hora, les bicis resten al terra i els dos ciclistes inspeccionen el camí, que tot i estar tallat per una mísera corda fàcilment eludible, sembla en bones condicions. Els sorolls de la vida feréstec es veuen interromputs per les veus dels dos homes. "Vinga va...serà divertit...una aventura cap al desconegut!". "Ohh...si...hem moro de ganes, hem sembla que ets tu l'infantil... Esperés trobar un tresor?". L'altre, que ja es troba creuant la corda amb la bici carregada la deixa descansar a terra i, pujant-se a aquesta, enfilant bosc endins, cridar: "Si el trobo me'l quedaré tot per a mi!". En Josep, sospirant, creuar la corda i seguir al seu "intrèpid" company.

El camí es trobava en bones condicions, sense gaires obstacles, com si hagués estat usat de forma freqüent per el qual el ritme era ràpid, tot i que el bosc circumdant era molt frondós i els arbres creixien alts, deixant arribar a terra només esbossos de llum. En Josep sentia les pedalades del company davant seu i veia la seva samarreta vermella. "Eh tu! Indiana! No fotis tanta canya que no coneixem el camí!". La resposta arribar en to burlesc "Si pare!". En Josep va augmentar el ritme a fi d'arribar al seu company, que havia perdut de vista. En un fugaç moment va divisar enfront seu un objecte creuat al camí, va intentar esquivar-lo per la dreta però va sortir disparat cap endavant, caient sobre el cap i doblegant-se la mà dreta amb un dolor punxent. La bici el va passar per sobre i va caurà davant d'ell. Va quedar estes de bocaterrosa, respirant fortament. El cop al cap el va amortir el casc però el dolor de la ma era tan intens que el va impulsar a aixecar-se. Tot assentat al terra es va treure el guant i va veure la ma inflamada per el canell. "Merda...". Va dirigir els ulls cap a l'objecte culpable. Era la bicicleta d'en Manel. Es va aixecar impulsant-se amb la ma bona i va mirar al seu voltant. Només bosc. "Manel!...". Cap resposta excepte el murmuri de la natura. "Tió! Això no fot puta gracia! M'he fotut la ma!...Manel?". Es va treure el casc i el llençar a terra. Va agafar l' ampolla d'aigua i va veure uns glops, llençant-se una mica al canell. El primer pensament fou el telefon mòbil. "Merda...me l'he deixat a casa abans de sortir...amb les preses...". Es va agenollar i va obrir la bossa d'eines de la bici d'en Manel. Res. El deuria de portar a sobre. Va mirar l'hora del comptaquilòmetres. Les dues del migdia. Tenia temps per tornar a peu pel camí i cercar ajuda d'algú molt abans de que es fes fosc. Abans va endinsar-se tímidament per els voltants per comprovar que l'amic no hagués sortit impulsat i hagués quedat ocult per els matolls. No va trobar res. "Que collons...". Els seus ulls van mirar amb cert temor els voltants. Amb la ma així el seria mes difícil controlar la bici en el camí de tornada així que va decidir anar a peu. Va calcular que havien passat dos quarts d'hora des de que creuaren la corda. Va iniciar el periple tot dirigint espontànies mirades endarrere. "Manel!?".

Dies després de l'incident, els diaris locals recollien la noticia de la desaparició de dos ciclistes sense mes restes que les bicicletes trobades a prop d'una antiga serradora abandonada. En aquesta que havia estat netejada de maquinaria per dins, es trobaren estranys símbols al terra escrits amb sang humana mesclada amb animal. El jutge havia declarat secret de sumari i s'esperava l'identificació de la sang que confirmés el grotesc final dels joves.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Dorian

202 Relats

102 Comentaris

139306 Lectures

Valoració de l'autor: 9.39

Biografia:
"Milions son condemnats a una encara més fosca condemna que la meva, milions es revolten silenciosament contra el seu destí. Ningú coneix quantes revolucions a banda de les polítiques fermenten en les masses de gent que poblen la Terra."

"...human beings must love something, and, in the dearth of worthier objects of affection, I contrived to find a pleasure in loving and cherishing a faded graven image, shabby as a miniature scarecrow. It puzzles me now to remember with what absurd sincerity I doted on this little toy, half fancying it alive and capable of sensation."

-Currer Bell

"Soc la més eminent de les persones. I la més indigna"

-Mao Zedong

"The art of life is the art of avoiding pain"

-Thomas Jefferson

"It is a curious object of observation and inquiry, whether hatred and love be not the same thing at bottom. Each, in it's utmost development, supposes a high degree of intimacy and heart-knowledge; each renders one individual dependent for the food of his affections and spiritual life upon another; each leaves the passionate lover, or the no less passionate hater, forlorn and desolate by the withdrawal of his object."

-Nathaniel Hawthorne

"At eighteen our convictions are hills from which we look; at forty-five they are caves in which we hide"

-F.Scott Fitzgerald

"Imanishi se hallaba obsesionado con la idea de que a menos de que llegara pronto para él la destrucción, el infierno de la vida cotidiana se reavivaría y le consumiría; si la destrucción no sobrevenía inmediatamente estaría sometido todavía más tiempo a la fantasía de que le devorara la estolidez. Era mejor verse arrastrado a una catástrofe repentina y total que carcomido por el cáncer de la imaginación. Todo ello podía deberse al miedo inconsciente a que se revelara su indudable mediocridad si no se daba fin a sí mismo sin demora."

-Yukio Mishima

"Why did his mind fly uneasily to that void, as if it were the sole reason why life was not thoroughly joyous to him? I suppose it is the way with all men and woman who reach middle age without the clear perception that life never can be thoroughly joyous: under the vague dullness of the grey hours, dissatisfaction seeks a definite object, and finds it in the privation of an untried good."

-George Eliot

" [...]It is "your" congressman, "your" highway, "your" favorite drugstore, "your" newspaper; it is brought to "you", it invites "you", etc. In this manner, superimposed, standarized, and general things and functions are presented as "especially for you". It makes little difference whether or not the individuals thus addressed believe it. Its success indicates that it promotes the self-identificacion of the individuals with the functions which they and the others perform."

-Marcuse

"[...] how the drunk and the maimed both are dragged forward out of the arena like a boneless Christ, one man under each arm, feet dragging, eyes on the aether."

-David Foster Wallace

"That's the whole trouble. You can't ever find a place that's nice and peaceful, because there isn't any. You may think there is, but once you get there, when you're not looking, somebody'll sneak up and write "Fuck you" right under your nose. Try it sometime. I think, even, if I ever die, and they stick me in a cemetery, and I have a tombstone and all, it'll say "Holden Caulfield" on it, and then what year I was born and what year I died, and then right under that it'll say "Fuck you." I'm positive, in fact."

-J.D.Salinger

“The so-called 'psychotically depressed' person who tries to kill herself doesn't do so out of quote 'hopelessness' or any abstract conviction that life's assets and debits do not square. And surely not because death seems suddenly appealing. The person in who Its invisible agony reaches a certain unendurable level will kill herself the same way a trapped person will eventually jump from the window of a burning high-rise. Make no mistake about people who leap from buring windows. The terror of falling from a great height is still as great as it would be for you or me standing speculatively at the same window just checking out the view; i.e. the fear of falling remains a constant. The variable here is the other terror, the fire's flames. And yet nobody down on the sidewalk, looking up and yelling 'Don't!' and "Hang on!', can understand the jump. Not really. You'd have to have personally been trapped and felt flames to really understand a terror way beyond falling”
― David Foster Wallace, Infinite Jest