Tot

Un relat de: Filalici

Donant un cop d'ull al retrovisor, en Manel observa com en David escolta la seva música amb l'ipod al seient de darrere. Per un moment, els records el dominen. Potser és el destí, potser és l'atzar. La mateixa escena, la mateixa carretera. Fins i tot és el mateix dia. Però han passat molts anys. Exactament disset anys.

Va ser un dia d'estiu. Com acostumaven a fer sempre, els Berenguer es deixaven seduir per la muntanya i se n'hi anaven a passar les vacances. Ell, com sempre, estava conduint, i ella dormia al seient del copilot, tot paint la botifarra amb mongetes que havia demanat per dinar. Al darrere, el Miquel i el Jordi escoltaven música amb els seus walkmans. Tot era tranquil, la carretera encetava un d'aquells paisatges d'anunci i ja no trigarien gaire a arribar a lloc. I, tot de sobte, un cavall sortit de qui sap on enmig de la carretera, massa poc temps per frenar. Una maniobra desesperada i un xoc inevitable. Ell es va estar un mes a l'hospital. La Teresa n'hi va estar set. I els nens... en aquella època els seients de darrere encara no duien cinturó de seguretat. El Miquel tenia disset anys, el Jordi quinze.

Un parell d'anys més tard, va néixer el David. Va ser una aposta arriscada, un embaràs complicat per l'edat de la Teresa i per les seqüeles de l'accident. Però van decidir provar-ho, la vida s'havia convertit en un absurd complet, i no tenien cap altra sortida. Necessitaven una segona oportunitat, era la única manera de poder seguir vius més enllà de l'estricte diagnòstic mèdic. Per sort les coses van anar bé.

Avui és la primera vegada que tornen a passar per la mateixa carretera. Exactament el mateix dia, disset anys més tard. Coses del destí, o potser de l'atzar. En Manel i la Teresa recorden, i els records porten una fiblada de dolor, però també un cabdal molt gran d'agraïment. Va haver-hi un dia en què la vida els hi va robar tot. Però també els hi va concedir una segona oportunitat

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Filalici

Filalici

125 Relats

134 Comentaris

99493 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Sempre intentant trobar el camí cap a la "A" de l'Oceà Atlàntic... era petit i no me'n recordo gaire, tampoc tinc els vells exemplars del Cavall Fort, però aquelles historietes m'han quedat com un dels mites de la meva infància.

Per dir quatre paraules de mi: sóc de l'any 77, i sóc enginyer industrial. Escriure m'agrada, tot i que sempre ho he fet bastant esporàdicament. Trobar aquesta web m'anima a fer-ho més, senzillament per passar-ho bé una estona.

També em podeu trobar al meu bloc i al meu recull de haikus



R en Cadena

"La mjesus em va encadenar i jo he passat la cadena a esperitlliure i icarapapallona"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")