Qui dia pansa, joventut empeny

Un relat de: Joan Pinyol
Va sortir de casa amb la butxaca plena de monedes. Com deia aquell, és la trista sort dels porquets guardiola, quan es fan rics els trenquen a mil trossos. I va tornar-hi amb la butxaca plena de cues de pansa. Li havien assegurat que anaven molt bé per fer memòria i, remembrant èpoques pretèrites, fins i tot se li aturà la decrepitud física. Mai no va arribar a vell.

Comentaris

  • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

    Benvolgut relataire:
    Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

    Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

    Cordialment,
    Junta de l'ARC

  • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


    Benvolgut relataire:

    Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

    En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

    Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

    Cordialment,

    ARC (Associació de Relataires en Català)

  • MICRORELAT SELECCIONAT (Concurs ARC de Microrelats “ARC A LA RÀDIO” 2010)[Ofensiu]

    Enhorabona!

    El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de gener de 2011.

    Gràcies per participar,

    ARC

  • en menys d'un minut[Ofensiu]
    Joan Pinyol | 21-01-2011

    Segons el portal és un microconte que es pot llegir en menys d'un minut. Doncs bé, encara vaig tardar men ys en veure'l mentalment a partir de al proposta de gener per a concurs de microrelats. A partir d'aquí he aplicat algunes de les tècniques d'aquest gènere que explico en les xerrades i tallers que li dedico sovint i que he practicat també en els meus tres llibres de microcontes publicats fins al moment : Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (Setimig edicions, 2001), Micromèxics (Brosquil Edicions, 2007) i Glops (Editorial Petròpolis, 2009).

l´Autor

Foto de perfil de Joan Pinyol

Joan Pinyol

2 Relats

14 Comentaris

4358 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Joan Pinyol i Colom neix a Capellades l'any 1966 i és narrador. L'any 1984 inicia una relació epistolar amb Pere Calders que es converteix en el veritable estímul de la seva producció narrativa. L'any 1989 es llicencia en Filologia catalana, des d'aleshores treballa a l'ensenyament secundari i el 2008 es converteix en catedràtic de llengua catalana i literatura.

Col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació escrits, radiofònics i audiovisuals, a més de participar en diverses antologies narratives, fins al moment és autor de Balancí d'onades (Bullent, 1994), Avinguda Capri (Columna, 1999) -finalista del IV Premi Pere Calders de Literatura Catalana-, Ningú ve fet a mida (Res Publica, 2001) -finalista del IX Premi Ciutat d'Eivissa de Narrativa-, Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (7 i mig Editorial, 2001) -guanyador del I Premi Vila d'Almassora de Narrativa-, Inquieta nit i altres contes (Res Publica, 2003), Stòitxkov i Sofia (Brosquil Edicions, 2003) -guanyador del Premi Ciutat de Vila-real de Narrativa 2002-, Dorotea i la joia gegantina (Brosquil Edicions, 2005), Micromèxics (Brosquil Edicions, 2007) -guanyador del Premi de Narrativa Vila de Puçol 2006-, Pilota de set (Proa, 2008) -guanyador del XLIII Premi Recull de Narrativa-, Fi de curs a Bucarest (Baula, 2008) i Glops (Petròpolis, 2009).

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Per a més informació... el bloc personal : www.joanpinyol.net i el
web d'autor : www.escriptors.cat/autors/pinyolj