PÀNIC REIAL

Un relat de: Antonio Mora Vergés

La informació relativa a la mal dita noblesa, des dels nivells més inferiors, cavaller, baró ,.. fins als reis, no em crida l'atenció; naixements, casaments, separacions, divorcis, .... em semblen actes que les persones de 'bona família', acostumem a celebrar justament en la intimitat, i la pública exposició a banda de mal gust, la trobo d'una frivolitat quasi indecent.

Per aquesta raó la intervenció quirúrgica del rei Joan Carles a Barcelona - més enllà del detall de fer-se a l'Hospital Clínic de Barcelona - ho vaig qualificar com un fet 'normal' en un país que d'anca de 1.978 intenta - fins a dia d'avui sense èxit - fer el trànsit cap a la democràcia.

Em sorprenia l'expressió 'Pànic Reial' com explicació per escollir la ciutat de Barcelona per dur a terme la operació del Monarca; a ningú - ni dins ni fora d'Espanya- se li escapava la cada cop més important 'presència social' de persones i grups antidemocràtics a la capital del Regne. Em negava però a creure en un perill real per la vida i/o la integritat física del Cap de l'Estat.

Les reflexions en veu alta del meu interlocutor, .... l'escàndol de l'AVE , el conegut com 'Cas Guerra ' - que pel que sabem mai va arribar als jutjats - , la llista quasi infinita de corrupció i més corrupció, 'Marbella' , 'Balears', 'Peonades', ... el dubte l- irresolt - l'any 2007 , respecte als 'incentius pels funcionaris d'hisenda' ,.. fins a la coincidència - del tot inexplicable - que en la fase d'instrucció del 'cas Gurtell' , el sistema s'emportí per davant al jutge Garzón,..... em van provocar una esgarrifança, potser allò del 'Pànic Reial' no estava tant lluny de la realitat !

En tot cas, a mi personalment, em sobrevenia un atac real de pànic !.

Quanta raó hi havia en el comentari d'un jubilat; aquest és - encara -un país molt ric, ja que desprès d'anys i anys de mala administració, de corrupció a tots els nivells,... encara ens queda alguna cosa !!!

Que la mare de Déu de l'Ajuda - venerada als Hostalets de Balenyà - escolti la pregaria dels assalariats, jubilats, pensionistes, estrangers ,... espectadors obligats d'aquesta festa tràgica als que ara ens tocarà paga rel compte.

Ja se sap, cornuts i pagar el beure !!!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5463498 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com