L'home aïrat

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Parlo de l'home, però les reflexions les referiré únicament a la figura de Jesús de Nazaret, així amic lector, entén que aquest home, és el paradigma de la condició humana, el súmmum !

Des de molts llocs, sen's ha volgut fer arribar una visió quasi de cartró pedra, un home que sempre, sempre, posa l'altra galta, i per la mateixa raó, mai, mai, serà capaç d'exercir cap mena de violència. Res més allunyat de la veritat, oi ?. Estalviaré la cita de l'evangeli, en el que es parla de com Jesús, a fuetades, fa marxar als mercaders del temple; aquí l'home aïrat, ens diu de forma expressa que tenim l'obligació d'impedir, fins i tot amb mitjans enèrgics [ Jesús no mata, Jesús no empresona, Jesús no persegueix les llengües, ni les persones ]; Jesús ens diu que no hem de transigir davant dels diners, que cal que donem la nostra resposta clara i contundent davant de la corrupció, de la cobdícia, el nepotisme, i l'estultícia dels governants. I això avui com s'ha de fer, em preguntaràs amic lector ?.

Avui hem de demanar la dimissió del Parlament de Catalunya; desprès de malgastar milions i milions d'euros, resulta que el forat del barri del Carmel, es va fer sense responsabilitat per part de ningú; que lluny de l'afirmació d'en Maragall, no hi ha problema del 3% ; que es confirma però, que malgrat la famosa tolerància zero de la Consellera Tura, al Parlament [ de moment ] no hi ha controls ni d'alcoholemia , ni de drogaaddicció, i que la suma d'una estupidesa, i un altra, i un altra, no son més que maniobres de l'oposició, no símptomes evidents d'exercir les funcions polítiques, amb les facultats clarament disminuïdes.

Avui hem de congratular-nos amb els francesos de bona fe, i els holandesos honestos, de que finalment algú recordi que Valeri Giscard , ara Pare de la Constitució, com a President de França, va donar empara al genocida Idi Amin Dada, i que pel que sabem no va fer-ho sense contraprestació; que el President del Parlament, el nostre Borrell
, com molts dels representants a Europa, d'Espanya i d'altres països, estan sota sospita; que el mateix Solana [ de la seva època de Secretari de la O.T.A.N ] té responsabilitats pendents per la utilització d'armes manifestament perilloses per a la població civil, més enllà del seus us estrictament militar, que ...... l'home aïrat , no callaria davant d'aquestes evidents malvestats, que practiquen els nostres polítics, amb els diners que podrien - amb tot seguretat - acabar amb la fam, la misèria i els patiments al món !

Avui l'home aïrat, des de la seva Creu, on el varen posar tots nosaltres , ens recorda que un a un, som responsables de la degradació del nostre planeta, de la fam que pateixen milions de persones, de totes i cadascuna de les morts, que hora a hora, dia a dia, per servir interessos espuris, permetem que es vagin succeint sense fer res. Nosaltres, tu amic lector, i jo, i aquell, hauríem de dir PROU, hauríem, com l'home aïrat de bandejar als mercaders del temple, impedint-los es d'ara i per sempre, convertir en un mercat la casa del Pare ! [ Si és agnòstic i/o ateu, les referències al temple, entén-les fetes al mercat , i la casa del Pare, serà el món que compartim ], que us sembla ?

© ANTONIO MORA VERGES






Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5463498 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com