LA SORTIDA POLONESA A LA CRISIS.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Els polonesos i els espanyols no han tingut històricament una bona relació, d'aquí la expressió 'polacos' amb que pretenen insultar als catalans que s'aventuren per les terres hostils de l'anomenada 'Comunidad Autònoma de Madrid'.


Els polonesos, a semblança dels espartans, han dut a la pràctica fets que cal qualificar com de valor extraordinari, i que han esdevingut símbols ètics per la humanitat sencera quan a la devoció per la pàtria. Recentment el cinema en ha fet reviure la batalla de les Termopiles, i està encara per fer la pel·lícula en que la cavalleria polonesa carrega contra els blindats nazis.


Aquesta mena de conductes son inimaginables per part dels nostres forçats veïns, que son mestres en la vilesa, la corrupció, l'estultícia i el mal govern, entre les 'virtuts' més senyalades.


El sinistre de l'avio Presidencial a Smolenk, m'ha fet pensar en una forma de redempció 'moderna i progressista' que passo a proposar a les nostres elits dirigents, i que ajudaria sens dubte a precipitar la sortida de la crisi econòmica :


Les cúpules dels diferents Governs i altes instàncies de l'administració, i els seus alter egos a l'ombra , haurien d'organitzar un viatge transoceànic per retre homenatge als botxins dels pobles americans, - en aquesta tasca els 'conqueridors espanyols ' van excel·lir molt per damunt d'anglesos i francesos - ; i quan l'avio es trobi damunt l'oceà , en algun lloc entremig d'ambdós continents, els pilots aturin ells motors, desconnectin tots els sistemes de comunicació, i mentre sonen les notes del himne nacional, portin l'aeronau fins al fons del mar.


Això, per empatia - hauria de provocar el suïcidi col·lectiu dels ''fidels d'un altre bàndol, i permetria - finalment - la regeneració intel·lectual i política a la pell de brau.


Si s'estimem al país només l'u per cent del que diuen, els nostres capitostos ja fan tard per organitzar el viatge !

Comentaris

  • Si Catalunya=Polònia, Espanya=Nazis[Ofensiu]
    llamp! | 17-04-2010


    I què els hi desitjo als Nazis? Que no als alemanys.... Que les cúpules dels Nazis es cremin en el seu propi invent: les càmares de gas.

    Si és compleix la condició:

    Catalunya = Polònia i Catalans = Polacs,

    Llavors:

    Espanya = Nacionalsocialisme i Espanyols = Nazis

    Catalunya - Nacionalisme Històric.

    Espanya - Feixisme anacrònic.

    Jo nosé què és espanyol, jo sé què és el Castellà, una cultura mi·lenària, com la Catalana, Felip Quint va inventar la Nova Planta i des de llavors... Em fa mal Espanya!!!!

    Firma: Un català, semi-xarnego, mig-andalús, mig català, Íber al cap i a la fi, Mediterrani, Semi-nacionalista, semi-independentista, que no descafeinat....

    llamp!

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com