La Queimada

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Galícia crema, i més enllà de les opinions dels nostres "professionals" de la política, sembla que certament hi ha un pla sistemàtic darrera de la proliferació de focs.

Del que no hi ha però cap dubte, és que l'actual situació dels boscos a Galícia i a la resta d'Espanya, obeeix a un pla curosament elaborat pels nostres polítics, que any rera any, no deixen d'aplicar-lo de forma rigorosa :

De primer es va eliminar qualsevol utilitat pràctica dels boscos; la fusta ja no serveix per a la construcció, ni per a fer mobles i estris diversos, ni llenya se'n treu ja ! , de la resina i d'altres matèries - que podrien competir amb els subproductes del petroli - millor no fer-ne esment, i deixar-ho justament al bosc, per augmentar el seu potencial de foc.

De segon, les persones que vivien i treballaven al bosc, des dels pastors, als carboners, dels llenyataires als recollidors de resina, calia que marxessin a engreixar "l'exercit de reserva" , per a les necessitats industrials que tenien - aleshores se sabia ja - data de caducitat, com tots ja hem pogut constatar, alguns en la seva pròpia persona.

De tercer, amb el moviment s'obtindrien unes plus-vàlues escandaloses en el sector de la construcció, i això faria possible alhora que una eclosió de nous rics, la perpetuació de la corrupció administrativa, com el sistema "normal" de gestió de la cosa pública ; Marbella dissortadament no és una excepció, sinó la norma general, veurem com evoluciona tot plegat en els propers mesos i anys.

El somni americà ha deixat molta gent a la cuneta, son legió els que se saben enganyats des dels poders públics; ara no poden viure dignament a les ciutats per manca de recursos econòmics, ni poden retornar tampoc al seus llocs d'origen, on hi manca tot, des del subministrament d'aigua en ocasions, fins als serveis assistencials mínims; l'alternativa de malviure fins a la mort, mentre contemplen el malbaratament de recursos que du a terme la pròpia administració pública , i l'anomenada "gent guapa " del país, fa literalment encendre els ànims de molta i molta gent. D'aquí a calar foc en un medi òptim com son ara els nostres boscos, hi ha només un pas, oi ?

La política de terra cremada és tant vella com els éssers humans, sovint se n'ha fet un us militar, per deixar sense recursos a l'enemic, el problema avui però, és que "l'enemic" viu entre nosaltres, de vegades per la mateixa ofuscació és perd la consciència, i com sembla que va fer Samsó , fem caure no la columnes del temple, sinó el foc de l'infern al damunt de la societat tota.

La pregunta cabdal està però encara per respondre, que succeirà desprès d'aquesta gran Queimada ? . Si la societat no fa funcionar al màxim les bombes de solidaritat i de justícia distributiva, si d'aquesta onada de corrupció només se'n fan patètics programes de televisió, si tothom continua fent-se el sord i el cec, només cal esperar que la Queimada s'estengui també per les zones habitades.

Qui tingui orelles per escoltar, que escolti.








Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com