La granota

Un relat de: Rei Negre
Hi havia una vegada una ampolla de vidre, un llac poc profund i d’aigües completament cristal•lines i dos germans, nena i nen.

Una família vivia en una bonica casa, amb jardí i una petita llacuna, a les afores d’una ciutat. Les aigües d’aquest llac tenien com a única forma de vida els capgrossos. Un mal dia, els fills de les persones que vivien a la casa, dos nens capritxosos, van agafar un d’aquests capgrossos, una –encara que no ho sabien- femella, i la van ficar dins l’ampolla, amb aigua, i li van donar sempre menjar. Aquell pobre capgròs va ser sempre la seva mascota, i els demanava:
-Deixeu-me sortir, aquesta ampolla és molt opressiva i artificial, jo vull ser lliure!
Però ells li deien que no, que era petita i se l’havia de protegir de tots els grans mals que hi havia a l’exterior i que la tractarien molt bé, no hauria de témer res amb ells. Però el capgròs insistia incessantment i, a la fi, li van prometre que quan fos una granota li traurien el tap a l’ampolla i seria lliure, per sempre i sense restriccions. El pobre capgròs va haver d’acontentar-se amb aquesta resposta, no podia fer més. I així, el temps va passar, mentre observava a través del vidre brut i fals el món real, el món lliure al qual ella volia pertànyer. Per fi va créixer. Els nens, amb un somriure i una lluïssor a la mirada que no va agradar gens a la granota, van dir:
-Guaita, ja ets tota una granota!
-I tant! Una granota ben bonica!
-Com et vam dir et deixarem lliure, perquè ja has crescut.
I van treure el tap de l’ampolla, recolzant-la amb una delicadesa quasi humiliant, en posició horitzontal. La granota, més feliç del que mai s’havia sentit, va apropar-se al coll de l’ampolla però es va adonar, horroritzada, que havia crescut tant que ja no hi passava. Veia els colors reals, amb els seus propis ulls, colors purs i nets, no bruts i traïdors, com es veien a través del vidre. Però no podia arribar-hi. Els nens, mentrestant, reien de la desesperació de la granota.
-Que estúpida! Realment no se n’havia donat compte!
-Què hi fas, encara, dins l’ampolla? Que no volies marxar? O potser has agafat apreci a la teva casa?
Tot eren comentaris cruels mentre l’única espurna d’esperança de la granota s’extingia, i juntament amb ella, la vida. L’únic al•licient que havia tingut per resistir fins llavors era l’esperança d’un futur millor. Però aquesta s’havia dissolt.
-Doncs trenqueu l’ampolla! Si us plau, deixeu-me sortir! M’ho vau prometre!
-Què dius, estúpida? Nosaltres només et vam prometre treure el tap a l’ampolla. Com ens véns amb exigències? Que n’ets, de desagraïda, bèstia immunda!
Els nens per fi s’havien tret la màscara.
-I de tota manera, tu, que sempre has viscut perquè nosaltres t’ho hem permès, com esperes poder sobreviure a fora? –va canviar a un to suau- Va, sigues raonable, tu mai podries resistir per tu mateixa! Sigues bona i demana’ns perdó. Llavors potser ignorarem el teu comportament i et tornarem a alimentar.
La granota ja no hi era. El seu esperit, l’únic que l’havia mantingut viva de debò, havia mort finalment. I només va xiuxiuejar...
-Sí...
I així va ser com la granota va viure la resta dels seus dies dins l’ampolla, sent ella mateixa una carcassa viva i morta a la vegada. Al cap de poc es va esquinçar els ulls, per no veure mai més el pàl•lid reflex d’on mai podria anar i del que mai podria tenir.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Rei Negre

4 Relats

2 Comentaris

2568 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:

Sóc una estudiant d'institut (batxillerat). Sempre m'ha agradat escriure i navegant per Internet vaig trobar aquesta pàgina. M'ho vaig estar pensant i després de llegir una mica vaig decidir unir-me jo també i compartir els meus relats. Alguns són més recents, altres els he rescatat del fons de l'escriptori, però tots em semblen igualment importants. Espero anar compartint de mica en mica fragments de mi i millorar la meva escriptura, per transmetre millor el que sento mentre escric.

Estic oberta a qualsevol comentari o valoració i el meu correu és V.reinegre@gmail.com, pel que vulgueu.

Atentament,

Violeta Mar, el Rei Negre