Històries de la Facultat

Un relat de: Antonio Mora Vergés

De ben segur que coneixes aquesta història que t'envio, pero com deia un Procurador amb el que treballava en la meva època d'advocat d'ofici, lo que abunda no daña. La cosa bàsicament s'ha d'entendre des de l'òptica de que quasi totes les noves branques „tècniques" de Lletres, Polític, Social, Econòmiques, venen de l'arbre comú del dret, aquesta era la premisa, els de dret en saben més de dret, i res els sona totalment estrany.
La cosa comença als USA quan un homenet emigrant comença a
vendre entrepans amb un carretó al costat d'una carreteras i la venda va be; desprès l'home es compra una petita roulotte, desprès ja una gran roulotte, desprès compra la parcel·la on instal·la la roulote, més endavant la parcel·la situada enfront, més endavant compra d'altres parcel·les més a costat i costat de la carretera, més endavant fa un edifici modest amb un gran retol lluminós, desprès l'amplia, en fa a ambdós costats de carretera, i finalment posa dues estacions de servei.
A tot això l'home s'ha casat, ha tingut un fill, i pensa ( sense encert, com veuràs ) que cal que el fill aprengui a fer negocis a la Universitat, ja que ell, no ho ha pogut fer ( malgrat la qual cosa, deixa'l anar ! ).El fill fa empresarials, i en acabar fa el primer anàlisi i dedueix que cal reduir despeses, comença doncs a apagar la meitat de les bombetes de les estacions de servei, i com efecte immeditat els que passen per al carretera pensen que està tancat i no entren, això fa - com deia i predeia el fill que els ingressos minvin i calgui reduir més despeses. Les llums s'apaguen a les 22,00 horas, això fa que molta gent, no pari ja en aquell indret a sopar perquè desprès no poden carregar de benzina i els fa por deixar els vehicles en un lloc fosc. La disminució d'ingressos es torna a combatre amb més i més reduccions de despesa, fins que en un termini no massa llarg, el fill aconsegueix arribar a la ruïna total del negoci.
Tot i això sempre li ha quedat al fill la impressió clara de que gràcies a la seva política el negoci va aguantar el que va aguantar.
El pare torna a començar de vell nou, carretó, petita roulotte, gran roulotte,..... i el fill desprès de l'èxit aconseguit és fitxat com a ( posar el càrrec a gust del consumidor ). Sembla que també en aquella tasca aconseguirà com en el negoci familiar arribar a la ruïna total.
La història no deia ni nom ni cognom, però ara sembla que hi ha alguna pista addicional!


© Antonio mora Vergés



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com