ESGLÉSIA DEL CARME . VALLS ‘DE LES ÉGLISES’. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava la façana barroca, simètrica, amb portada que conté un nínxol amb la imatge de la Verge del Carme damunt la porta principal, i als costats dues finestres i en la part superior un rosetó d’aquest bell edifici de planta basilical d'una nau amb sis trams i capelles laterals.



La descripció tècnica ens explica que els suports són pilars, la nau central i els braços del creuer es cobreixen amb volta de canó amb llunetes, i el creuer és amb cúpula sobre petxines, la capella major amb volta i la sagristia amb aresta.

El campanar, de base quadrada, s'eleva als peus, en el costat de l'Epístola i és de quatre pisos, progressivament més petits. L'edifici és de pedra i mamposteria amb arrebossat.

La trobàvem tancada amb pany i forrellat, els catòlics d’obediència romana, com a conseqüència de la signatura de la Jerarquia del document :
http://secviccentdocumentosoficiales.blogspot.com.es/2006/09/carta-colectiva-de-los-obispos.html

Impulsada curiosament per un tarragoní ; Isidro Gomá y Tomás (La Riba, Tarragona, 19 de agosto de 1869 - Toledo, 22 de agosto de 1940), i contestada NOMÉS amb vehemència per un altre, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), veiem amb impotència con s’esmicola la feina ben feta durant segles.

Prop de l’església s’aixeca l’arbre de la Llibertat de Valls.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com