El símbol dels seguidors de Baal

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El símbol dels seguidors de Baal



Em va sobtar la campanya de publicitat que la Caixa d'Estalvis de la Diputació Provincial de Barcelona [ ara Caixa de Catalunya, en una maniobra hàbil, dels anti-catalans, que van evitar així, que s'arribes a la unió de les petites Caixes de Catalunya. D'això en fa molts anys, però calia fer-ho i des d'aquí reconeixem humilment la derrota del catalanisme democràtic, i la superior intel·ligència ( en aquest tema en concret ) dels espanyolistes ]; Imagino que tothom ha tingut ocasió de veure aquesta campanya de publicitat en la que es fa un símbol :

Un cercle amb els dits gros o polze i l'índex, i l'exhibició ben oberts dels dits del mig o cor, anular i l'auricular o petit.

Aquesta simbologia que havia vist en alguna ocasió, em va cridar l'atenció en tant que clarament hom la pot situar dins del que podem definir com senyals sectàries i/o de culte; primer les preguntes i desprès les investigacions en fonts documentals, acreditaven palesament que efectivament estàvem davant d'un senyal, amb el que s'identificaven els seguidors d'antics cultes pre-cristians, en algun lloc és citava al Déu Baal, enfrontat al Déu dels Israelites, quan aquests entren a la terra promesa, desprès de creuar el desert.

El senyal es fa present en molt llocs de la ruta de Sant Jaume, i reforça la tesi que considera l'anomenat JOC DE L'OCA, com la representació d'un camí iniciatic, en el que l'OCA, donava opcions per a continuar [ noves vides ], alhora que s'hi fan presents elements com la presó o la mort.

L'oca, com tots els animals que tenien els dits units per membranes estava prohibit inicialment al poble d'Israel, però no certament als seguidors de Baal; els jueus aleshores i ara, tenen prohibida qualsevol pràctica de bruixeria, esoterisme i/o invocació de la Deïtat, feta per persones i/o en llocs no reconeguts per la religió judaica. En algun moment, el càstig per dur a terme aquestes conductes i/o accions era directament la mort.

Sembla talment un despropòsit imaginar-nos que la intenció dels autors de la publicitat sigui tornar a refer el culte de BAAL i malgrat que escullin aquest senyal que identificava als seguidors , volem pensar que ens trobem davant d'un cas d'ignorància elemental - un més al capdavall - i no enfront d'una possessió diabòlica ,que faria servir aquesta campanya i àdhuc aquesta concreta entitat de crèdit , com eines de penetració dins la societat. Aquesta consideració és particularment important tota vegada que aquesta entitat d'estalvi potenciada en el període feixista, ha acabat assolint clarament el tercer lloc dins d'un rangking en el que únicament compta tenir la seu principal al Principat.

En qualsevol cas , tot i els antecedents d'aquesta entitat, , està clar que no lliga gaire, promocionar aquestes coses, i alhora reivindicar-se com els representants de la nostra nació, que us sembla ?

Tinc interès en rebre informació .- en ampliar-la - per tal de poder fer en el seu moment un article i/o història d'aquest assumpte. Espero aportacions de tots !

Comentaris

  • Maria Pilar Palau Bertran | 29-12-2005 | Valoració: 10

    Carai senyor Mora, quins treballs d'investigació més interessants que fa vosté. S'ha de tenir molta observació del fet social. Per cert, Baal no era un déu Cartaginés? Ja el mateix nom del mitic Hannibal volia dir "Gloria de Baal" en púnic, és clar.

    Jo voldria donar-li informació però em temo que no podré donada la meva poca entesa en el tema.

    Per cert, li volia preguntar si li interessa, un altre conte que també m'esplicava l'àvia junt amb aquell del "Burro fés Duros". M'agradava més aquest que li menciono encara que potser es més infantil, és diu "Poll poll, a on vas?" i jo el trobo molt bufó.

    Bona nit senyor Mora i gràcies.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com