El dia de després, al matí...

Un relat de: Agape

Què significa ‘t'estimo'? És potser la manifestació d'un estat reconfortant i continuat en el temps d'una persona cap a una altra? És l'expressió d'un sentiment inèdit? És un benestar plàcid i amb efectes al·lucinogens que ens fa flotar i, gairebé, levitar? Sigui com sigui, es pronuncia gratuïtament, a vegades, i com una formalitat protocol·lària en situacions que, precisament, s'allunyen d'aquesta genuïnitat de l'ànima i que s'apropen a qüestions de la fisicalitat: després d'una escena de sexe, per exemple. És com si un ‘t'estimo' redimís el plaer de tota la perversió que suposa practicar un cos a cos amb una única finalitat hedonista. Dient-ho, un es purifica, com el Josafat, i em justifica la condescendència. Dir-ho o sentir-t'ho dir, en aquest tipus de situacions, és un autoengany, una injecció de romanticisme per a un dolor, gairebé crònic, de cruesa i de desamor. Però estimar és en majúscules, és la Harley Davidson (Dios vuelve en una Harley, de Joan Brady) en un passeig serè, en un recorregut contemplatiu en bona companyia. Lluint cuirassa, que és la que tots portem, però notant per dins la llibertat. És aquesta, la sensació. La del vent a la cara i la del pessigolleig a l'estómac, un dia rere l'altre, que et motiven a fer quilòmetres i quilòmetres, i a cremar l'asfalt amb total integritat, eixancarrat completament al volant. I així es com segueixes el camí, deixes d'accelerar per recórrer, senzillament.

Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Agape i sexe.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 10-08-2006 | Valoració: 10


    Sé per on vas, i en certa manera et donaré la raó; però com sempre i cercaré peròs...
    Estic d'acord amb tu en què l'amor, el "t'estimo", és només l'Agape, aquell amor que treballa sense utilitarisme, que té com a objectiu només estimar, que no es dirigeix a l'ésser estimat a causa de la bondat o benignitat o plaer o positivitat que pugui oferir o oferir-nos l'ésser estimat. L'amor és l'Agape... l'amor perquè sí, sense raó, sense ésser merescut o guanyat.
    Però ningú no podrà saber mai, fora del qui ho pronuncia, si després de la relació sexual aquell t'estimo que es diu a la parella és o no amor, és o no Agape. Tal vegada ni el mateix ésser que ho pronuncia ho pot arribar a saber. No coneixem del tot i amb seguretat l'origen dels nostres pensaments; no tots són fruit del raonament, ni de la lliure voluntat.
    ¿Per què doncs has posat l'exemple de la relació sexual com un dels casos en què alguna vegada no hi ha Agape?
    Hi pot ser-hi més sovint del que ens pensem. Una relació sexual és un exercici natural, es bona, és positiva, produeix plaer, i a més pot crear una vida.
    ¿No serà conseqüència de la influència de la moral judeocristiana el fet que hagis fet servir la imatge del sexe, contraposant-la una mica al agape, com si sexe i agape fossin incompatibles?
    Perdona que et busqui tantes punyetes, però és que el teu text està molt i molt ben escrit, és una meravella, i alguna cosa n'havia de dir...

    Aprofito per dir-te que aquest missatge és encadenat. Si no saps què vol dir això i què implica per a tu, clickeja la imatge i ho sabràs. I si encara no ho entens m'ho preguntes.
    M'encanta el teu nick, sóc un fan de l'agape.
    Una abraçada.



    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


l´Autor

Agape

1 Relats

2 Comentaris

781 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor