Descobrir

Un relat de: Eusebi Ghats

Hola Anna.

Avui m'he llevat inquiet, trasbalsat. El sedentarisme no ha estat mai el meu fort. O potser sí. Bé, en tot cas, mai no ho ha estat el sedentarimse voluntari. I malgrat que les voluntats no són absolutes i el nostre control dels esdeveniments minva dia sí dia també, no és menys cert que porto massa temps en un mateix lloc sense haver-ne estat informat. Podria explicar-te que els últims esdeveniments s'han confabulat per deixar-me a terra, al moll de torn, però no ho faré. No ploraré per la meva sort quan aquesta m'ha donat tantes altres alegries. Només et diré que el sarró ja és ple i no accepta més excuses; que el camí espera ser descobert.

I la vida passa.

Amb alegries i preocupacions; febleses, frustracions i renaixements. Però sempre amb aquell cuquet que periòdicament em rosega per dins i em crida, sí!, em crida, que trenqui amb la quotidianeïtat, que surti a descobrir altres realitats, que faci el possible i l'impossible perquè el dia a dia no m'emmascari milers d'altres sensacions, plaers, pors, alegries, sentiments, tothora presents i tothora ocults als ulls de l'agredolça monotoneïtat.

Sembla fàcil, però no ho és. I cada vegada menys. Sobretot ara que començo a triar de debò. Això és la vida: triar. I ara toca triar pis, mobles, reformes: assentament. Assentar-se bé per fer bones arrels i poder ser més feliç en un futur, que esperem immediat, continuant la roda dels descobriments. Perquè una cosa sense l'altra no té sentit. Assentar-se per no moure's o moure's per no assentar-se. Ni una ni l'altra em farien feliç.

I la vida passa.

Amb la certesa que aviat albiraré un nou horitzó on anar a sentir-me diferent de nou i saber que tot té un sentit, que la roda del temps no em trepitja més del necessari, i que hi ha vida més enllà del metro, la feina i els carrers de la nostra ciutat; de la teva ciutat; de totes les ciutats que ens hem fet nostres més temps del que haguéssim triat. Serà Bangkok, Delhi, El Caire o Shanghai? Tant se val! Mentres t'ho pugui explicar i existeixi una altra ciutat -sempre una altra!, la següent, la millor- des d'on destijar-nos Bon Nadal.

Una abraçada molt forta i fins aviat. Cuida't.

Petons,

Roger

Comentaris

  • descobrir[Ofensiu]
    donablanca | 24-02-2005 | Valoració: 10

    bona declaració d'intencions

  • Des d'on sigui[Ofensiu]
    Trena | 17-12-2004 | Valoració: 8

    M'ha agradat la refelxió que has fet de la vida. Sí, estem en constant moviment i hi ha moments de tot. Però el que més m'agrada és el final de la carta, que malgrat els canvis i tot plegat, sempre ens podrem desitjar bones festes (i felicitat per tots els altres dies també) amb tots els que estimem, siguin quins siguin els quilòmetres que ens separen.
    Aquí tens el meu vot!
    -Trena

l´Autor

Eusebi Ghats

1 Relats

2 Comentaris

1310 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor