Carta a una mestra. 1958

Un relat de: Jordi Ferran Moltó

Carta a una mestra. 1958

Benvolguda Senyora Pijoan;

Potser es sorprendrà que algú com jo, a qui ni tan sols coneixería al veure passar pel seu costat
s´adreci a vostè. Podría expressar-li i de fet ho faig, la meva profunda admiració per la seva tasca com a mestre de l´Escola del Sagrat Cor durant més de quaranta anys. Admiració i agraiment. Podria ser el fill d´una de les seves alumnes, però no es el cas, perquè ben mirat, i ara que ho penso, la meva mare sempre va ser una dona inquieta,revolucionaria, una dona moderna, culte i lliberal . Trets característics d´algú pertanyent a una escola de valors dels que precisament vostè no professà mai.
De fet, si em poso a comptar els anys que voste exerceix no em coincideixen les dates per pensar que ma mare hagués estat alumne seva. . O sigui que ben mirat, potser soc jo qui entro de ple en la possibilitat d´haver-ho estat.
No pateixi que aquesta carta no pretén retreure-li res. Fer-ho sería un error imperdonable. Vull ser franc i ara quan l´escric amb una inquietud inusual amb mi, em venen unes ganes terribles de trobar-me-la en persona per poder-la escanyar amb dolçor. Entengui´m bé i si us plau, no mal interpreti les meves paraules. Escanyar-la en el bon sentit. O sigui, estrenyer el seu coll entre les meves mans fins que li faltés l´aire. Li aconsello que no s´alarmi. A la seva edat no crec que li faci bé rebre depèn de quines impressions. Li asseguro que si ho fés, fòre ràpid i gairebé ni se´n sentiría per no haver-la de veure patir en excés. Li puc assegurar que sería qüestió d´un obrir i tancar d´ulls. Tot d´una revolada. Ara bé, no cal patir. No m´agradaria que el contingut de les meves sinceres paraules les prengués massa a la valenta perquè res més lluny de les meves sanes intencions.
L´admiro massa com per actuar d´aquesta manera tan dràstica. En tot cas, i posats a fer, sería partidari de fer-la desaparèixer sense tan sols adonar-se´n. Per exemple, apareixent per la seva esquena i d´improvís, donant-li un cop de paella al cap. Un cop mortal i decidit. No sé si em faig entendre. Em refereixo a un d´aquells cops definitius dels que no caldria rematar res. Ja m´enten oi?
Per si de cas, i si no li es cap molèstia, crec que hi hà altres maneres més eficaces de fer-la desaparèixer d´aquest mon. Llançar-la amb una empenta mentre rega les flors arrambada a la barana de la finestra em sedueix, però no seria una bona idea, perquè si no tinc mal entés, vostè viu en una planta baixa i aquesta estratègia no crec que funcionés y si li soc franc, vaig a la recerca d´una acció per recordar amb nostàlgia la resta de la meva vida. Em faria ben feliç veure-la atrapada en el pànic més absolut. Que presa per la por optés vosté mateixa per acabar amb el sofriment, per exemple, prenent-se aquell got aparentment d´aigua que té al damunt de la tauleta de nit... Aquell got que es veu sempre abans d´anar a domir... No despertar l´andemà m´estalviaría molts mals de cap. Ni s´imagina l´angoixa que representa per mi, haver de crear una estatègia eficaç. Cal astúcia i enginy. Tot sigui dit, dos característiques que no domino gaire. Li ben asseguro que no es gens agradable haver d´estudiar un plà com aquest. Mai he estat gaire eixierit pel que fa a estudiar estratègies d´homicidi.
El que compta son les bones intencions, oi? Si es fa amb amor i respecte tot flueix de forma adequada. No dubti que l´apreci que li professo em fa digne i afortunat d´haver-la conegut.
Que passi un bon dia...o el poc que li quedi amb salut.


Atentament,


x

Comentaris

  • No entra a concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire, has clicat a la pestanya de participació del VIIIè Concurs ARC de micro relats a la Ràdio, en penjar el teu relat, i creiem que ha estat un error.

    Un cop revisat hem vist que no compleix les bases del Concurs, ni en extensió ni en temàtica.

    Si la teva intenció és participar, et demanem que ens enviïs un altre relat que s'avingui a les bases que trobaràs tot clicant aquest enllaç.

    Gràcies!

    Associació de Relataires en Català (ARC)

l´Autor

Jordi Ferran Moltó

1 Relats

1 Comentaris

760 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor