AQUEST NADAL REGALA MATRAQUES

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 Josep Pla i Casadevall (Palafrugell, 8 de març de 1897 - Llofriu, 23 d'abril de 1981) escrivia al  'Quadern gris':

He tingut curiositat de veure en quin estat es troba això que en diem ací "matar els jueus". En tal dia com avui, a l’època de la meva infantesa, les criatures del poble acudíem a l’església havent dinat, a matar els jueus. Hi acudíem amb tota mena d’estris per fer fressa. Els uns, amb els garrots, picaven a terra; els altres percudien una llauna de petroli amb un tall de ferro; el petit comerç posava en venda unes maces ad hoc per a picar sobre qualsevol cosa; hom podia comprar també una joguina feta amb un engranatge de fusta, que es feia rodar i produïa un soroll desagradable, absolutament molest.

A l’església es produïa un xivarri enorme, immens. Aquell desori representava una matança hipotètica de jueus.

Ningú tenia clar si es volia la mort  de tota la comunitat jueva, o només dels “ autors intel·lectuals” Anás – que tenia el càrrec més que caducat -  i el seu gendre Caifàs, als que Durante di Alighiero degli Alighieri  “Dante Alighieri”  (Florencia, c. 29 de maig de 1265-Rávena, 14 de setembre de 1321) a la Divina comèdia, situa al CIRCUL VUITÈ, Bossa sisena: Aquí hi ha els hipòcrites, que anaven vestits amb capes que per fora eren d'or i per dins de pesat plom, que es veien obligats a portar amb gran esforç. Caifàs, Anàs i tots els jueus que van decidir la crucifixió de Crist estaven crucificats, nus a terra, de manera que els altres hipòcrites passaven per sobre d'ells.

Bossa sisena: Aquí hi ha els hipòcrites, que anaven vestits amb capes que per fora eren d'or i per dins de pesat plom, que es veien obligats a portar amb gran esforç. Caifàs, Anàs i tots els jueus que van decidir la crucifixió de Crist estaven crucificats, nus a terra, de manera que els altres hipòcrites passaven per sobre d'ells.

Benjamín Netanyahu, Isaac Herzog, i altres prohoms d’Israel, consideren que les matraques no son eficaces per assolir la “ solució final “ en el conflicte que tenen amb el poble palestí, i decidien aplicar les tècniques que havien après a Mauthausen-Gusen, Treblinka,.., aconseguien la col·laboració activa i entusiasta dels EEUU, i la passiva de la resta dels països mal dits “ democràtics”. https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/lamic-invisible/

Aquest Nadal, regala matraques als teus fills, i explica’ls per a que les feien servir els nostres avis, besavis, rebesavis ,..., i que les facin anar mb convicció perquè els “ autors intel·lectuals” de les matances de Gaza i Cisjordània, i tots els jueus, i no jueus, que ens fan costat, es vegin crucificats, nus a terra, de manera que els altres hipòcrites passin per sobre d'ells.

Comentaris

  • Conflicte palestí. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-12-2023 | Valoració: 10

    Un relat molt indicat per a aquest temps que hi ha de tot. Molt directe i molt bé d'informació que no porta enlloc. L'important és que no hi perpetren més matances.
    De conflictes ja són massa.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Espiral de violència [Ofensiu]
    llpages | 16-12-2023

    El que està passant amb els palestins de Gaza i Cisjordània sota els bombardejos israelians és un genocidi amb totes les lletres, una "Shoa" amb els papers bescanviats. Però alenar la mort dels jueus, encara que simbòlicament a través de les matraques, només fa que posar més llenya al foc. L'odi només engendra odi, de la banda que vingui, mai conduirà a la pau. Si ara xaféssim els caps dels dirigents israelians, no provocaríem també la mort de jueus innocents que no estan d'acord amb aquesta guerra? Primer cal convèncer d'aturar el foc, després aconseguir d'asseure's a parlar per arribar a un acord. L'ull per ull, dent per dent és el gran fracàs de la llei del Talió. Només posant l'altra galta aturem la violència. No regaleu matraques, regaleu diàleg.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5455997 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com