Apòcrifs bíblics

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Gènesis 2,7 Déu va fer l'home del fang de la terra. En la llengua castellana tenen una dita molt expressiva " en el negocio del barro, Dios fue el primer alfarero y el hombre, el primer cacharro".

La rebel·lió dels àngels, possiblement com a conseqüència del fred de peus per la dedicació de Déu amb la darrera creació, la de l'home i la dona, únicament la coneixem per apòcrifs; també el fet que Llucifer, emulant al mateix Déu, fa del fang de la terra un home idèntic quan al seu aspecte exterior.

La maldat, el dolor, la fam, les guerres, les misèries,.... les portarà - dins d'una bonica caixa -segons els clàssics grecs una dona d'extraordinària bellesa : Pandora ; en els apòcrifs bíblics aquest paper el faran el fills dels àngels caiguts, definits com "homus corruptus " .

Les disfresses de tota mena son una de les debilitats dels fills de l'infern, i així se'ls troba sovint exercint activats en les que cal vestir-se d'una forma "especial" ; tu amic lector com en els jocs de nines podràs vestir als "homus corruptus " , de la forma que més t'agradi.

Darrera de totes les desgràcies hi ha sempre una munió "d'homus corruptus "; recordo haver sentit dir que en teníem en grans quantitats a l'estat espanyol; no serè jo qui defensarà la tesi contraria, però et pregunto amic lector : Més que a la Xina ?; Més que a Rússia ?; Més que a l'Àfrica ?; Mes que ...... ?

Tornàvem d'Andalusia on havíem estat hostes d'uns molt bons amics; comparar la xarxa de carreteres entre Madrid i el sud, amb les que pateix la vessant mediterrània, és un lloc comú, un dels exercicis de flagel·lació que acostumem a fer-nos els catalans. Veníem d'un mar d'oliveres, i teníem el desig d'arribar - si més no - a contemplar aquest mar que se'ns morè per moments davant el passotisme de governs i governats. Sentíem a la radio del cotxe que a l'aeroport de Madrid, a Barajas, havia caigut un avió tot just desprès d'enlairar-se; se'ns encongia el cor, i hores d'ara no ha tornat encara a la seva mida normal; les noticies confirmàvem dissortadament les pitjors hipòtesis quan contemplàvem la línia plana de l'horitzó blau des de les planes litorals del País València. Entràvem en terres de peatge.

Al llarg de la tarda, en venien a la memòria mentre escoltàvem desolats con creixia i creixia el nombre de persones mortes, unes paraules sàvies :

Quan succeeix l'inesperat,
De res serveixen les interpretacions ràpides,
Tant sols fan créixer la confusió.

El negoci, és el negoci, i des del mateix moment del sinistre " els homus corruptus " , des de la radio, la televisió i els mitjans de premsa escrita, no han fet altra cosa que fer créixer - en el seu benefici econòmic - la confusió.

La causa última, o la raó primera per explicar-se aquesta i totes les tragèdies, és la corrupció que com les males herbes creix en qualsevol lloc, i clava profundament les seves arrels a la terra.

Un cop més, fins quan Senyor ?, el Mal obté una nova victòria .

© Antonio Mora Vergés













Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5460029 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com