Amenaces

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Amenaces

Enviarà una secada, bufaran vents xardorosos i les malures s'apoderaran de les espigues. Aquests desastres et perseguiran fins que desapareguis. Sobre el teu cap, el cel és posarà dur com el bronze, i la terra, sota els teus peus ,serà com el ferro. En comptes de pluja, el Senyor farà caure sobre els teus camps sorra i polseguera, fins que seràs exterminat. Sembla talment que estiguis llegint el diari oi ?, doncs això està escrit als voltants de l'any 722 aC.

No privis el pobre del que necessita per a viure
no desenganys el qui et demana amb ulls suplicants
no facis sofrir a l'home que té fam
ni exasperis el que viu en la misèria
no empitjoris la situació d'un home desesperat
ni facis esperar la teva ajuda a qui la necessita
no rebutgis el qui et demana perquè ho necessita
no giris la cara al pobre
no apartis la mirada del necessitat
ni li donis ocasió de maleir-te;
perquè, si et maleeix en la seva amargura
el seu creador escoltarà la seva pregària.

La data d'aquesta exhortació està al voltat de l'any 180 aC.

En una i altra, i en moltes i moltes més ,que trobareu si aneu llegint i rellegint la Bíblia, queda clar i entenedor un missatge ; l'home és lliure del fer el que vulgui, però no podrà mai ,invocar el desconeixement de les accions que Déu li aplicarà, quan a conseqüència de la seva conducta, és produeix un mal, a un altre ésser humà o fins i tot, a la natura mateixa.

Les regles de la felicitat son senzilles i fàcils de recordar ; els deu manaments !, i del seu compliment se'n deriven promeses de felicitat, en forma de benediccions, com de l'incompliment les amenaces , en forma de malediccions " Maleït el qui no observi els manaments d'aquesta llei i no els compleixi "

Hi ha molta gent que està convençuda de l'existència d'una relació causa-efecte , entre les desgràcies que assolen a la humanitat, i les accions que aquesta mateixa humanitat executa, així llevat - oficialment d'en Blair, Bush i algú més - tothom està d'acord en que els atemptats de Nova York , Madrid i Londres, tenen una clara relació amb la invasió i l'assassinat sistemàtic de civils a l'Afganistan primer, i ara a l'Irak. I el pitjor de tot, és la sensació evident, de que només estem al començament de la barbàrie !

Hi ha també un text que esclareix qualsevol dubte ; el Senyor complirà les amenaces

Tothom pot cercar una explicació a les coses que passen, però convindràs amb mi amic lector, que tenint un preavis amb tanta anticipació, l'espècie humana, els homo sapiens , som força curtets, oi ?

mora.a@guimera.info

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com