Alguns em diran fred...

Un relat de: Gripo

Alguns em diran fred, d'altres calculador, i tots ells tindran raó. Cadascun dels meus actes són i han sigut sempre la meva voluntat. Mai he fet res del que ara em penedeixi, ja que tot el que he fet en vida ho he fet expressament, fins i tot allò que deia que no ho volia fer i al final vaig acabar fent-ho, ja que el dir jo que no volia fer-ho era expressament, perquè l'altre gent s'ho cregués, i mai ningú arribés a pensar que els meus actes sempre han sigut intencionats. Inclús les tristeses que he fet, les maldats, les vegades que he fet plorar a gent i les vegades que he demanat perdó, dient que no he volgut fer allò que havia fet, en realitat ho havia fet tot conscientment, igual que el fet d'humiliar-me davant la gent. Cada passa que dono a la vida la faig intencionadament, cada vegada que m'equivoco, és una errada volguda, igual que cada cop que faig qualsevol cosa que provoqui la desgràcia meva o d'algú altre. Quan ric, quan ploro, cada paraula que surt de la meva boca, cada pensament que tinc, cada gesticulació del meu cos és acció volguda per mi, i no ho he fet pas perquè hagi de fer-ho, si no que ho he fet perquè volia fer-ho. Sempre que he fet enfadar, odiar, estimar, enamorar, fer l'amor ha sigut la meva voluntat. Cada cop que he perdut en qualsevol joc, cada examen en que he tret mala nota, cada feina que he perdut, cada amistat que he trencat, cada objecte útil que he espatllat, cada amor que he oblidat, ha sigut perquè jo he volgut. I igual que tot això que he volgut, també era la meva voluntat que tu llegissis aquest text, perquè vull que vulguis llegir i anunciar la meva voluntat de que vull que la gent vulgui llegir aquest text. I si tu no vols haver de voler ensenyar aquest text perquè la gent vulgui voler llegir-lo, que sàpigues que també era la meva voluntat a l'hora que jo vaig voler escriure'l. Estàs avisat.

Comentaris

  • grevol | 17-08-2006 | Valoració: 7

    No sembla que hi pugui haver algú tan segur d'actuar sempre per pròpia i lliure voluntat.
    La voluntat de les persones més aviat està sempre molt condicionada, encara que un no en sigui conscient o cregui ser conscient del contrari.
    Creu ser fred i calculador, i com tot ho fa per pròpia i lliure voluntat, vol ser fred i calculador, i creu haver-ho aconseguit sempre.
    Podria ser veritat sense escletxes, provada i acceptada pels altres, observadors més o menys propers del seu comportament.
    Podria també ser una il·lusió més o menys esbiaixada, de causes més o menys difícils d'esbrinar, i més o menys compartida o discutida per les altres persones que en ténen coneixement.
    Algú hauria d'avisar-lo.

l´Autor

Foto de perfil de Gripo

Gripo

5 Relats

9 Comentaris

6395 Lectures

Valoració de l'autor: 9.38

Biografia:
Em van dir que era un noi, crec que tinc 17 anys i em sembla que visc al Penedès. Diuen que m'agrada escriure, tot i que diria que la meva vocació era la informàtica i sembla ser que no se'm dona bé descriure'm. Pareix que tinc un bloc i em sembla que el podeu mirar: http://www.ctrencada.com/bloc
Soposo que no us agradarà, i si no, algú ja m'ho dirà.