Al enemigo ni agua!!!

Un relat de: Antonio Mora Vergés

La màxima feixista explicava perfectament a qui ho volgués entendre, el que i el perquè dels resultats electorals del diumenge 09.03.2008 :

Els resultats del Partit Popular confirmaven no tant que patim i patirem un fort bipartidisme, sinó molt clarament que hi ha electors que no volen matisos; blanc, blanc!, negre, negre!, i castiguen als qui trenquen aquesta norma tant simple.

El Partit Nacionalista Basc aconseguia mantenir-se, com ho feien el seus homònims catalans de Convergència i Unió, que havien fet una oposició clara a l'anomenat tripartit.

Els votants castigaven amb fruïció als antics comunistes, disfressats ara d'ecologistes, i ho feien clarament per la seva col·laboració amb el govern, i no pas per la traïció a les antigues i per demés respectables sigles.

A Catalunya la llenya la repartien amb furgoneta, i posaven a caure d'un polli, als que tot i reivindicar-se com "nacionalistes", "d'esquerres" i "republicans", l'únic que havien fet de forma, clara i sistemàtica, havia estat fer costat al govern i recollir la palla que queia del "pessebre".

Quin encert en fugir de la Sociovergència!; recordo que en ocasió d'unes eleccions municipals, manifestava a l'alcalde guanyador, que fer coalició -sense necessitat- li passaria una dolorosa factura. Avui, en aquella població el nacionalisme català està a l'oposició!

En política, com en qualsevol altra activitat humana, tot s'hi val!. Tothom acaba però passant comptes de les seves accions i/o omissions.

Feia números d'una de les "promeses" d'en Zapatero, la dels 400 € per a cada cotitzant de l'I.R.P.F, imaginen una població activa d'uns 20.000.000 milions de persones, i desprès de multiplicar aquesta magnitud per 400 €, feu-ho per 166,386. Amb aquest import possiblement tindrien atenció totes les persones dependents, menjarien tots els pobres i tindrien accés a la vivenda a banda dels joves, totes les persones de qualsevol edat que estan mancades -també- d'aquest dret bàsic.

Com sonava de fals allò de, gobernaré con humildad, para todos, pero más aun para los que carecen de todo. Jo sentia de fons no tant la cridòria de les persones que gaudien d'un èxit electoral, sinó la frase que dona títol a la columna. Al enemigo ni agua!

Dissortadament -una vegada més- sembla que Catalunya, torna a ser " el enemigo"

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

  • Clar de lluna | 15-03-2008

    ...bones reflexions i ben redactades. Independentment del color i del partit que un és, una bona crítica!

    Bona setmana santa!

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com