ADA BLACKJACK

Un relat de: Solsona Bot
ADA BLACKJACK

Mentre soc a la sala d’espera, recordo els consells de l’àvia a la vora de la llar de foc:
Sigues sempre tu mateix! Quan et sentis desventurat, recorda la història de l’Ada Blackjack. Va néixer en un poblat inuit a Alaska. Amb l’arribada de la febre de l’or, no va fer fortuna. Es va casar amb un fracassat que la maltractava sovint. Va concebre tres fills. Dos d’ells van morir i el tercer patia tuberculosi. Quan va arribar la guerra, el desgraciat la va abandonar. Carregada amb la seva criatura de cinc anys, va recórrer a peu setanta quilòmetres fins al poble de la seva mare, una dona que pocs dies després, va morir per grip espanyola. Déu n’hi do, oi? Doncs això no és res! Es va embarcar, enganyada, en un vaixell britànic acompanyada de quatre exploradors. Havien de viure dos anys en una illa remota envoltada de gel per a reclamar-la per a la corona. Tenien menjar per mig any, i havien de caçar foques i guineus fins que a l’estiu següent arribés un vaixell amb provisions. Amb temperatures de cinquanta graus sota zero, la nau no va concórrer, un explorador va emmalaltir i els altres tres se’n van anar a peu a cercar ajut a Sibèria. No van tornar. Ella caçava, cuinava i tenia cura del malalt fins que va morir. Va quedar sola, en una illa de gel, envoltada de famèlics ossos polars. Al segon estiu un pesquer la va rescatar i va ser rebuda com una heroïna. Quina sort! Deus pensar. Tanmateix, la fortuna és capritxosa. Al cap de poc temps va ser acusada de canibalisme. Qui es podia creure que una dona, sola, hagués pogut sobreviure sense haver-se menjat els desapareguts?
Un policia m’agafa pel braç, em condueix a dins i m’obliga a seure en una banqueta. Entra un jutge amb un posat ben sever. Em fan aixecar i tot seguit, sento dir l’uixer:
L’Estat contra Robert Maudsley. Se l’acusa d’assassinat amb l’agreujant d’antropofàgia. Somric. Si m’havien de jutjar, m’estimava més que fos per alguna cosa real i no imaginaria. Gràcies, Ada i gràcies, àvia!

Comentaris

  • Fora suposicions![Ofensiu]
    Cesca | 24-03-2023

    Una bona cadena de desgràcies, les de la pobra Ada, una lluita ferotge per sobreviure (també podria haver caçar algun os , oi?) i total per acabar víctima de morboses suposicions. Ara que, la decisió d’en Robert deu n’hi do, per evitar suposicions passa a l’acció (!)
    Bon conte, ben redactat, plaent de llegir. Enhorabona, sort!
    (gràcies pel teu comentari)

  • La història..[Ofensiu]
    Prou bé | 19-03-2023

    ...es repeteix. Curiosament. Una bona història ben narrada i amb interès creixent.
    Sort
    Amb total cordialitat u

  • llpages | 17-03-2023 | Valoració: 10

    La història de l'Ada recorda la bíblica de Bon, de paciència infinita. El creuament d'històries (la de l'Ada i en Robert) és un encertat recurs literari que arrodoneix el relat. Enhorabona, Solsona Bot!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Solsona Bot

Solsona Bot

27 Relats

187 Comentaris

11693 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona fa 60 anys i estic arrelat també a l'Alt Penedès i a la Segarra.
Amb estudis d'economia i treball en el sector bancari, des de ben petit m'ha interessat i absorbit la lectura. Ara escric una mica, i aprenc.
Jordi Font Oller