2004 l'any del bocamoll

Un relat de: Antonio Mora Vergés

De les qualitats del bocamoll destaquem : que xerra sense discreció , que diu fàcilment allò que caldria callar, que tot ho xerra, bocafluix .... l'adjectiu malgrat aplicar-se - en aquest cas almenys - al que sembla ser un ésser humà , en una primera accepció , moll o bla de boca, es diu d'un cavall , mul , etc. És en el seu origen una frase d'origen agrícola, com tantes i tantes que nodreixen la saviesa popular.

El bocamoll de la nostra història es un homenet, sembla que no originari d'aquest país, i del que ningú tenia massa coneixement fins a darreries de 2003; l'any 2004 ha esta sens dubte el de la seva major glòria, ha aconseguit col·locar la família al màxim nivell de l'administració, ha aconseguit fer créixer l‘odi d'alguns territoris i persones de l'estat espanyol fins a límits quasi impensats, i de ben segur , que ha estat la causa directa d'alguna agressió i o lesió inferida a catalans viatgers, i de pèrdues econòmiques que anirem valorant en el seu moment.

Sembla que aquesta estratègia del bocamoll, que almenys per a mi, és això una estratègia , ha donat bons resultats al interessat i àdhuc a la resta de polítics que li donen suport. La valoració per a cada català en concret , la farà cadascú, per a mi , i penso que per a Catalunya, ha estat molt negativa, comencem 2005 molt per sota pel que fa al nivell de comprensió de Catalunya per part de la resta d'espanya, del que deixàvem 2003, aquest període perdut, l'any 2004, només ha estat bo per al bocamoll , els seus seguidors i familiars, enhorabona !!!!!!!!!!

Fins on sigui possible per tot l'any que comença, hem d'intentar trobar algunes persones honestes que tinguin prou integritat moral, per reconduir aquesta situació ; es clar que els interessos polítics tiren en el sentit de permetre qualsevol excés al bocamoll, que te el control del govern de la Generalitat i en alguna mesura el del govern d'Espanya; però és encara més clar, que Catalunya no pot permetre que per mesquíntats polítiques, comencem una davallada en la nostra legitima recuperació històrica. Aquesta i no un altra sembla la motivació ultima del bocamoll !!!!!!!!

© ANTONIO MORA VERGES










Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com