VOLEM, MALGRAT TOT, MANTENIR LA CONVOCATÒRIA DEL NADAL DE CONTE

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Tenim obert el NADAL DE CONTE, un any més volem ‘mantenir’ l’esperit d’aquestes festes malgrat l’exaltació del consum. NO ha estat mai una tasca fàcil, i aquest 2018 ho és menys que mai, a la nostra convocatòria ‘cívica’, li ha sortit una fortíssima competència política, el NADAL DE TERROR.

Per als que desconeixen el funcionament dels sistemes judicials als països democràtics, cal explicar-los que mes enllà dels escrits d’acusació ‘provisionals’, hi ha un iter que passa per la fase del judici oral, en la que de forma INDUBITADA les acusacions han d’aportar proves d’allò que afirmen, i que NOMÉS en cas d’un prova SENSE EL MÉS MINIM DUBTE, és pot arribar a una condemna, en cas contrari, ha de prevaldre sempre el principi del IN DUBIO PRO REO, clar i català, si la prova no POT DEMOSTRAR el que afirmen les acusacions s’ha d’acordar l’absolució.

Els ulls d’Europa, del món sencer estan, i estaran, pendents d’aquest procés. Curiosament és el REINO DE ESPAÑA, el que sosté l’acusació , el que haurà de superar la ‘prova el cotó’.

Aquest Nadal no cal esperar miracles, mes enllà d’una possible llibertat provisional per als que estan reclosos, i de produir-se, fora clarament per evitar les constants imatges de recolzament, que arriben arreu del món.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407465 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com