VIII. La inconsciència de la existència . Entre Jos .Comunicació

Un relat de: Joan Capdevila
66. Els jos i tots els esser orgànics es comuniquen , relacionen amb l’entorn , interactuen . Essencialment ,dins del Jo, amb l’intercanvi dels àtoms que no s’estan quiets en una unitat , sigui un jo , sigui una rata , sigui una flor. Així ho diu la ciència . Nosaltres , els jos , i tot el planeta som combinacions dels mateixos atoms . Som un tot en el procés evolutiu. No seriem on som sense aquest tot .
67. Un Jo més un Jo, més un Jo, som la societat , la comunitat , la massa , el poble , la gent. En un entorn de d’essers individuals interconecctas : la Natura , el Planeta , l’Univers .
68. Desconnectats, no som. Connectats , cohesionats en formes concretes ,espais específics , diferenciats uns dels altres no pel que cada u és ( tots els jos són el mateix) sinó per l’autocompresnssio de cada Jo dins de un grup que el defineix.
69. Tots els Jos fan servir el llenguatge, els rituals , les creences per diferenciar-se dels altre i formar par de un grup que els hi doni seguretat, per oblidar i negar que son només Jos tots de la mateixa matèria i subjectes a les mateixes lleis essencials biològiques .
70.Els Jos ens creiem i sentim diferents uns dels altres . Tenim comportament diferents segons l’entorn on som i més enllà de menjar i reproduir-ser que també revestim de una singularitat construïda i creguda.
71. La interrelació del Jos es conseqüència i condició de la supervivència i la evolució.
72 . La diferenciació i confrontació entre grups de Jos i entre situacions i moments concretes ha servit per crear uns mons que el Jo accepta com essencials , moltes vegades únic , diferents i normalment superiors als altres mons i als Jos que hi creuen,
73. No tenir , no esser conscient de la pura i simple existència del que som ( àtoms, molècules , cèl·lules , proteïnes ...) és i ha estat condició de l’evolució( existir en el temps , no aturar-se , canviar , modificar-se , esgotar models i etapes , tornar i tornar-hi..)
74. Les pautes dels Jos associats son idèntiques : un llenguatge comú( diferent del idioma) , una cultura i moral amb valors acceptats que marquen les relacions mútues des de jerarquies determinades per distintius de sexe, color , procedència , creences (religions ...) ; el control fins arribar al monopoli del poder i administra la participació dels Jos .
75. Crear i donar una finalitat a la existència mitjançant vincles i lligams aplicables a tot arreu. Una estructura fonamentada en el diners ( mitja de intercanvi total) com a únic mitjà acceptat per tots els Jos , tan individualment com per grups que es volen cohesionar o destruir uns als altres .
76. El diner que és finalitat de l’existència , sense necessitat de cap raonament , fonamentació ni explicació. Referencia total , de la qualitat de l’existència , al ser palpable , acumulable i acceptat sense fissures per tots els Jos. Comodi de tots els jocs : supervicencia ,religió, ciència, cultura,arts......

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer