VIATGE A RÚSSIA. "Del Neva al Moscova tot passant pel Volga"

Un relat de: Jaume VINAIXA SOLÁ

PRÒLEG

Dubto que cap viatge dels que he fet hagi estat tan treballat com aquest. Des de la guia Lonely Planet passant pel volum 10 de l´Enciclopèdia d´Europa (Europa Oriental), les quies facilitades per l´agència de viatges, la lectura de la novel-la "RUSOS" d´Edward Rutherfurd, les cançons religioses de l´Església Ortodoxa Russa, les cançons tradicionals del seu folclor, l´audició de la magnífica música dels grans compositors eslaus...

Que si m´emporto aquesta videocàmera o aquella... Que si me´n compro una de nova... Que si la màquina convencional de fotografia de tota la vida...

Les properes anotacions les faré des del vaixell que ens espera al riu Neva. Perquè, a l´avió, no podré escriure, per culpa de l´extrema perillositat dels bolígrafs, considerats, segons els dies, com a temibles armes ofensives.

Volarem a les 8h. 20´ del dijous dia 9 (de setembre) cap a Múnich. Ens esperarem una hora a l´aeroport i, després, directes cap a Sant Petesburg. Adelantarem dues hores els rellotges de pulsera i dels mòbils. De l´aeroport ens portaran fins al vaixell, ens donaran la benvingudaDe i...

COMENÇA L´AVENTURA

Comentaris

  • Mirant al riu[Ofensiu]
    Onofre | 30-09-2011 | Valoració: 9

    Anims!
    Jo també estic de cara el riu mirant com l'aigua dolçament baixa.

  • RECTIFICACIÓ DE L´AUTOR[Ofensiu]
    Jaume VINAIXA SOLÁ | 22-03-2011

    Algún follet ha tret el nas i ha fet un canvi de paraules. Així que, reprodueixo la darrera frase:
    "Adelantarem dues hores els rellotges de pulsera i dels mòbils. De l´aeroport, directes cap el vaixell i...

    COMENÇA L´AVENTURA









  • Primer pas[Ofensiu]
    Unaquimera | 19-03-2011

    I tant que vull llegir sobre el teu viatge! De fet, a mi m’agrada llegir sobre viatges, i viatjar... podríem dir que tinc una ànima viatgera... Per tant, he llegit atentament aquesta introducció, i llegiré la segona part que tens publicada, el “Primer dia” del viatge.

    A propòsit de viatges: has llegit el meu antepenúltim relat Com un rellotge? Crec que a tu, que has viatjat i tens sentit de l'humor, pot agradar-te...

    Parlant del teu darrer comentari, a sota del meu darrer relat: no m’atreveixo a opinar sobre la meva suposada genialitat, però estic segura que no ets un passerell, Jaume!
    També crec que en temes ( hi ha d’altres, no tan sols el de l’atenció a la gent gran ) com el que es tracta, no es pot generalitzar mai, ni en un sentit ni en l’altre, ni considerar “a priori” més beneficiosa una opció que un altra fins examinar-les tenint en compte les circumstàncies particulars que l’envolten: en cada cas, la valoració de la situació i/o les decisions a prendre depenen dels factors particulars del cas.
    Pel que dius, estic segura que la teva mare va rebre la millor atenció possible en el millor lloc per a ella.

    T’envio una abraçada GRAN,
    Unaquimera

  • anirem seguint el viatge...[Ofensiu]
    joandemataro | 24-10-2010 | Valoració: 10

    a veure a quines aventures ens porta
    una abraçada maresmenca
    joan

  • Enigmàtic!!![Ofensiu]
    Anna Rispau | 22-10-2010

    M'agrada, enganxa moltíssim...
    Per cert, t'he enxampat!!!
    Tu també tens 11 relats publicats... Així que, a tots dos ens agrada el número 11!!!.

    Jo també passejaré pels altres 10 i pels següents 11 que vindran ben aviat.

    Una forta abraçada viatgera. Anna.

  • Enigmàtic!!![Ofensiu]
    Anna Rispau | 22-10-2010

    M'agrada, enganxa moltíssim...
    Per cert, t'he enxampat!!!
    Tu també tens 11 relats publicats... Així que, a tots dos ens agrada el número 11!!!.

    Jo també passejaré pels altres 10 i pels següents 11 que vindran ben aviat.

    Una forta abraçada viatgera. Anna.

l´Autor

Foto de perfil de Jaume VINAIXA SOLÁ

Jaume VINAIXA SOLÁ

40 Relats

73 Comentaris

29874 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
He nascut a Barcelona. Visc a Badalona. Vaig guanyar el primer premi al concurs de relats breus de El Mesón del Café que va publicar Ed.Vosa-He publicat la novel.la: TRISTANY ALTARRIBA.

Amb el meu cunyat i el meu fill, hem creat una productora que està penjant representacions de titelles a la xarxa. Ja hi hem penjat dues entregues. Heu de cercar per
DESPERTAFERROTITELLA.
L´ordre de visualització és: 1-Presentació DESPERTAFERRLOTITELLA
2-EL LLOP CONDEMNAT
Com podreu veure, és una altra manera de fer Literatura.

OCTUBRE 2011
Ja teniu a la vostra disposició la producció sencera: "EL MUSELL DEL DRAC", nova obra de teatre original de DESPERTAFERROTITELLA, presentada en tres entregues i gravada en HD. Un dia, ben aviat,penjarem el MAKING OFF i veureu que, les tres obres, han estat una feinada colossal. M´agradaria que us ho miréssiu (Google o Youtube) i, si us agrada, que féssiu còrrer la veu. NECESSITEM DELS VOSTRES ÀNIMS PER A CONTINUAR TREBALLANT!!!

MAIG 2012
Hem penjant a DESPERTAFERROTITELLA el Making Off (CON S´ HA FET) de tot el que hem realitzat fins ara. A més d´un del nostre entorn se li ha quedat la boca oberta. Que us pensaveu que era una broma, potser?

OCTUBRE 2012

DESPERTAFERROTITELLA ha presentat "PATUFET 2012" al 38è Festival Internacional de Filmets de Badalona. El filmet ha estat acceptat a concurs i es projectarà al teatre del CÍRCOL el matí del dissabte 17 de novembre, S´hi pot accedir gratuïtament.