Un forner real

Un relat de: Magda Garcia
Vola, príncep, vola! No deixis influenciar-te pel teu entorn i fes el que consideris. Si creus que seràs feliç allunyant-te de la casa reial, construint-te una nova identitat en algun país allunyat, renuncia als teus privilegis, sense por. Només així podràs desenvolupar totes les teves inquietuds i fins i tot la professió que sempre has anhelat. Tots sabem que ja de petit t'encantava coure pa i ara, amb una vida per davant, podràs obrir la teva pròpia fleca. Ara ja sabem que alguns prínceps, sobretot quan deixen de ser-ho, arriben amb un pa sota el braç. I amb croissants, ensaïmades, pastissets, napolitanes...

Comentaris

  • Un pa[Ofensiu]
    SrGarcia | 06-03-2025

    Una idea original i un humor subtil que fa el relat molt especial. D’això de portar un pa sota el braç a fer-se flequer hi ha una enorme distància que només es pot recórrer amb ironia. Aquest toc d’humor trobo que és la clau de to el relat.

    En realitat, el conte potser hauria de ser de la categoria de fantasia. Un príncep que vol fer una feina de treballar molt i cobrar poc és una cosa mai vista. Al contrari, no; és bastant corrent, com el nostre entranyable Urdanga que es va voler fer ric massa depressa.

  • La Realitat de la Reialesa[Ofensiu]
    Janes XVII | 05-03-2025

    L’esperit bondadós que l’anima a volar no deu ser de sang. Aquest príncep amb olor de llevat m’agrada, però haurà de fer front a les franquícies del mercat i vendre d’allò més bé la màgia de l’obrador. Rebutjarà però els privilegis que li van regalar?

  • Serà prou valent?[Ofensiu]


    Un princep deixant enrera els seus privilegis? Crec que el que fà més atractiu aquest relat tant ben trenat, és que poca gent, entre les que m'incloc, es pot imaginar un fet semblant pugui passar. Una crítica molt bén trobada dels qui viuen a costa dels altres.

  • Gàbia daurada[Ofensiu]
    llpages | 05-03-2025

    La monarquia té avantatges, però la llibertat és enganyosa: poden realment fer de tot? Un relat que fa rumiar, per a concloure que millor ser flequer feliç que príncep amb les ales tallades.

  • Un príncep de professió forner. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-03-2025 | Valoració: 10

    M'ha impressionat aquest microrelat, on el protagonista és un príncep que sap fer el pa, croissants i ensaïmades.
    Molt ben fet, Magda.
    Enhorabona.
    Una abraçada.
    Gràcies per comentar-me el meu relat "El sentinella", on em dius que és una sorpresa.
    Supose que m'has posat un deu, com a valoració, vol dir que t'ha agradat.

  • Genial[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-03-2025 | Valoració: 10

    Excel·lent metàfora, això del pa sota el braç no ho pot dir tothom, ja ho pots ben dir, els privilegis són pels privilegiats, valgui la redundància.

    Boníssim, Magda.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

171 Relats

614 Comentaris

60358 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Vaig néixer i visc a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos. He obtingut alguns premis:

1er Premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració: "La Pedry del bar del DA" (2023) i "Minvant" (2024).

1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023) i el 2n Premi l'any 2024: "Entrevistem a l'Ermi Puig" (2022), "No sabia què fer!" (2023) i "La descoberta de Sarral" (2024).

3r Premi Santiago Rusiñol del 5è Concurs literari de relat curt Antoni Sella i Montserrat dels Museus de Sitges i del Consorci del Patrimoni de Sitges, amb el relat inspirat en l'obra Chaussettes, de Pavlos Dionyssopoulos, que s’exposa a la Fundació Stämpfli.

Tinc contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.