TEATRE DE LA VILA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Quan retratava l’edifici del Teatre de la Vila de Palau-Solità i Plegamans, al carrer d’ Anselm Clavé, pensava que en trobaria dades – com de les cases modernistes, que hi ha tot seguit – al Catàleg de Patrimoni que duia a terme la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA.Anava errat, hi ha, el que hi ha, i en alguna ocasió amb una gasiveria – pel que fa a les dades – que dona tota la impressió, que des de l’Ajuntament, no s’ha pagat el preu inicialment pactat, i el treball s’ha revisat a la baixa.
A la pàgina de l’Ajuntament a l’entrada TEATRE DE LA VILA, ens diu : Construcció annexa a l'edifici de la Cooperativa Agrària amb data de l'any 1930, rehabilitat a l'any 2000. Del mestre d’obres i/o arquitecte ni un mot.

De la dependència municipal explica : Sala dotada amb 176 butaques fitxes i amfiteatre amb 14 butaques. Parets i sostre amb celanit aplacat i cavalls de fusta vistos amb forma triangular. L'escenari a 1,25 d'alçada amb terra de parquet amb format 6,15 m X 6 m X 3 m de boca i dotat de càmera negra.

Sou pregats d’ampliar aquesta minsa informació, i al ensems que a l’email coneixercatalunya@gmail.com fer-la arribar també a aj156.serveispersonals@palauplegamans.net

Amb les paraules que es vam emprar – i que el vent fortíssim, al Campament de Sant Climent Sescebes no ens deixava escoltar : "Si així ho feu, Catalunya us ho agrairà , i si no, mereixereu menyspreu i el seu càstig”.Tinc un molt especial interès, en les cases que encara es mantenen a continuació de l’equipament municipal, i que tenen un altíssim valor històric i artístic. Lògicament només per als catalans, i les persones cultes d’arreu del món.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6514 Relats

723 Comentaris

4826655 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com

Últims relats de l'autor