Spam del diable!

Un relat de: Sergi

"Maleït spam del diable!" Això és el què penso cada cop que obro el compte de correu electrònic i em trobo tot un allau de missatges publicitaris que ni em van ni em venen i, de fet, dubto que puguin fer cap servei a ningú. Estic cansat de mails que pretenen cridar-me l'atenció oferint-me viagra o màgics perllongaments de penis. Tant se val l'estona que passi sense haver mirat el correu, a la propera consulta trobaré com a mínim un missatge amb spam.

D'alguna manera, casual o premeditada, aquest pensament m'ha dut a una situació delicada que, si bé no crec gaire en aquestes coses, em manté ben alerta des de fa unes hores. La meva paranoia va començar ahir al matí: havia arribat a casa un tècnic de ST (una empresa de manteniment), per revisar els telèfons de casa, que des de fa un parell de dies no reben la línia correctament. El tècnic estava revisant el telèfon de la cuina, que es troba just a la paret que separa la cuina de la meva habitació, que estan porta amb porta a través del passadís, a només dues passes. En aquell moment em trobava revisant el correu electrònic, que semblava voler batre un nou rècord de correus publicitaris no desitjats a la safata d'entrada, també coneguts com 'spam'. No vaig poder aguantar, i vaig deixar anar un "Maleït spam del dimoni! Faria qualsevol cosa per no rebre més merda d'aquesta!" en veu alta, just en el moment que el tècnic apareixia per la porta per comentar-me que ja havia acabat de revisar els telèfons, que havia tallat la línia i que la tornarien a restablir des de la central en mitja hora com a molt tard. Tots dos ens vam espantar al veure'ns, capficats com estàvem en les nostres tasques, i em va semblar que em mirava d'una manera extranya, aquella mirada entre absent i trista de qui mira a un boig i pensa 'pobret, parla sol'.

Deu minuts després, de nou consultant el correu, entre 4 o 5 missatges més d'spam, apareix un correu amb remitent ST, amb el títol 'petició formulada'. No em va extranyar que m'enviessin la informació per correu electrònic, de fet el tenien junt amb les meves dades a la fitxa de client. Ben al contrari, em va semblar una bona manera, ràpida i útil, de contactar amb els clients. Es tractava d'una sol·licitud formulada per mi, on deien que es posarien en contacte per concretar les qüestions de l'assumpte, blablabla, agraïm la confiança en ST, una cordial salutació, etc. Desitja enviar confirmació? Sí. En aquell moment vaig adonar-me que havia aparegut un llumet vermell a la meva pantalla, just a la part de sota, al costat de l'hora a la barra de Windows. Bé podia ser cosa del virus que ha estat fent de les seves al meu PC aquesta última setmana, però abans d'ahir vaig aconseguir un antivirus prou potent, que va eliminar tota senyal de programa paràsit de l'ordinador, i no tenia gaire sentit. Després d'intentar trobar l'arxiu que feia que aquell llumet vermell restés insistent a la meva pantalla sense gaire èxit, vaig entrar al xat per buscar alguna ànima caritativa que pugués donar-me un cop de mà o, com a mínim, informar-me què podia voler dir aquella icona.

A l'entrar al xat devia haver-hi algun problema amb els servidors, perquè al canal d'ajuda només ens trobàvem una altra persona i jo, i a aquelles hores hauria d'haver-hi més gent, sobretot en un canal d'ajuda tan conegut com aquell. Però ja ho té això, aquest sistema de xat: quan hi ha sobrecàrrega d'usuaris, els servidors que formen aquesta xarxa se separen, i els usuaris queden aïllats, cadascú en el servidor que ha fet servir per accedir al xat, i només pot veure connectades a les mateixes persones que han entrat a través del mateix servidor, és el què es coneix com split.

De totes maneres vaig provar sort amb l'única persona que hi havia connectada, un tal SaTan.


Hola, perdona. No saps què voldrà dir un llumet vermell a la part de sota de la barra de Windows? Tinc por que sigui un virus.
T'estava esperant.
Perdona? Ens coneixem?
Ara sí.
Saps què és aquest llumet vermell?
Què és el què més desitges ara mateix?
Que m'ajudis, si no és demanar massa, és clar... ¬_¬¿
Només això? Sé què és aquest llumet vermell. Puc ajudar-te a eliminar-lo. Però necessito que em diguis què és el que més desitges en aquest moment.
Home, doncs així de cop... Ara mateix em conformaria amb perdre de vista tota la merda d'spam que rebo contínuament i, de pas, també aquest llumet vermell.
Ara només has de signar amb la sang.
Perdona?
***SaTan tanca sessió.

Definitivament, internet és ple de bojos i desequilibrats que aprofiten qualsevol situació per vacil·lar-te. El més curiós és que, just dir-me això, vaig mossegar-me la llengua i, al notar el gust de la sang gola avall, vaig començar a alimentar la paranoia. Per acabar-ho d'adobar, el llumet vermell ja no hi era i, en aquell moment, arribava un nou missatge de correu electrònic de ST, amb el títol 'Petició resolta, gràcies per utilitzar el nostre servei'. Mentre la suor començava a condensar-se al meu front, el meu cap va anar més enllà, enllaçant les situacions, que apuntaven tots cap a una mateixa direcció. Em vaig espantar quan va sonar el telèfon, era l'operadora de ST que m'informava que acabaven de restablir la línia telefònica, m'informava, comprovava l'estat de la línia, i aprofitava per donar-me les gràcies per utilitzar el seu servei.

Si fins el moment no hi havia línia telefònica, com havia pogut rebre els mails de ST? És més, com havia pogut connectar al xat? Ara, unes hores després, segueixo revisant el correu cada 5 minuts, per comprovar que no arriba ni un sol missatge d'spam. Em sento paranoic i cansat, i tinc molta son. Però el pitjor de tot, és que tinc la sensació d'haver venut la meva ànima al diable.

Comentaris

  • .......[Ofensiu]
    Linkinpark | 13-11-2004 | Valoració: 10

    Molt bona. fantàstica, m'ha deixat parat el teu relat. És mereix la nota que li he posat. Ha sigut entretingut, no m'avorrit i m'aterrit. Escrius molt bé.

  • He splitat l'espamejada[Ofensiu]
    Biel Martí | 22-08-2004 | Valoració: 8

    A part d'aprendre una paraula que no sabia: split, he de dir que he trobat el teu relat molt amè i l'he acabat amb un somriure malgrat el toc satànic. He vist tota l'estona la cara del que mira els emilis amb la idea al cap que ha venut l'ànima al diable.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: