SOTA L´AURORA BOREAL

Un relat de: montserrat vilaró berenguer

Renoi i remenoi ¡ els anys ja van passant. Cent trenta set anys i ja tinc mandra de fer l’esmorzar i no diguem del dinar i sopar. Ah¡ el meu menú es una mica especial. Cuixetes de granota, cervell de ratpenat , cues de mosteles, ales de libèl•lules tendres
i ronyons de dracs ( aquets últims cada vegada escassegen mes) com també el polsim de banya d’unicorn, que dona un sabor únic, ja he tingut de substituir-lo per brou en
pastilles, no diré el nom per no fer publicitat. I tot perquè una bruixa es pugui mantenir jovenívola i amb aspecte del que ara en diuen “top model”.

En la meva llarga vida he tingut molt temps per aprendre , he estudiat carreres, llengües , mes he tingut la gran dissort de mai haver estudiat el llenguatge dels signes i ser completament incapaç d’aprendre’ls segons veig. Soc negada ho se mai he entès els signes, ja ho deia la meva mare bruixa : Nena tens un cap de fusta ¡. Mes fa temps m’esmerço en fer-ho, per enamorar amb la meva dialèctica de signes al meu estimat.

El vaig conèixer fa un any en el gran congres de bruixes, homes llop, dones d’aigua vampirs, follets, gnoms i fades i demes criatures no humanes a Noruega. En un racó perdut i meravellós prop d’un fiord la nit de Sant Silvestre vaig compartir taula en el
banquet amb un bruixot sord i mut .

La Aurora Boreal brillava damunt nostre .Semblava un deu nòrdic. Amb un gest de la ma em va dir hola i va començar a parlar amb signes, jo no entenia res.
Com mes parlava molt pitjor, com un estaquirot embadalida mirant-lo incapaç de dir res, sols el fitava com una bleda . Vaig interrogar al gran savi Marlí, que va dir sols parlava signes i va afegir: Et conec Emegarda, res de màgia si els vols conquerir
espavila noieta. I si ho diu Marlí tots a obeir. Un vampir jove no ho va fer i va
acabar cremat pel sol de Juliol a Lloret.

Per això estudio signes per fer-los servir a la trobada al Pedraforca , ha de comprendre que l’estimo del moment que vaig veure’l.






Comentaris

  • Bonic relat[Ofensiu]
    Karin | 30-03-2016 | Valoració: 10

    Imagino els bruixots , fas que ho vegi. Tens la capacitat de narrar i que tot passi com un film per davant nostre. M´encanta com ho descrius.

  • El que faci falta...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 16-12-2015

    per amor, oi? Doncs si cal, a aprendre el llenguatge del signes!
    Un toc d'humor i polsims de fantasia sempre són d'agrair.

  • Divertit[Ofensiu]
    Bonhomia | 10-12-2015 | Valoració: 10

    El final resulta molt demoníac, amb això del Pedraforca, i tot el relat espiralant-se entre màgia i bruixeria, tal com està escrit, molt imaginatiu.


    Sergi

  • Humorístic i alegre[Ofensiu]
    brins | 10-12-2015 | Valoració: 10

    En aquesta ocasió has deixat volar la imaginació més que mai, Montserrat. Has aconseguit un relat molt amè i divertit. Felicitats.

    Pilar

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323327 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.