Qui a capital mata, que rebi la pena capital

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El món pateix els efectes d'un seguit de conductes "doloses" - executades amb intenció de perjudicar i fer mal -, parlem està clar de les famoses, hipoteques escombraria americanes i de la seva posterior comercialització mitjançant fons d'inversió i altres instruments "legítims" del tràfic mercantil.

Hi han responsables per acció [ els qui han planejat i dut a terme aquesta conducta criminal ] i també pe omissió [ els qui tenen la responsabilitat de controlar, i cobren per aquesta tasca, uns emoluments d'escàndol]. Quan als segons, en primer lloc l'inefable Bush , tot el seu equip de govern, i la legió de funcionaris - alts i petits - que actuen a les ordres del "sàtrapa" ; a nivell nacional - d'espanya - , tenim també com a "virtuals culpables " el Cap de Govern , al Consell de Ministres del primer a l'últim, i la recua quasi infinita de funcionaris que - en ocasions amb plena consciència de la seva ilegalitat - executen les ordres/decisions que els venen de dalt.

Als Estats Units, tenen vigent la pena de mort, dita també " pena capital" , per a la gent pobra - majoritariament negra o estrangera -, just els qui habitualment no acostumen a tenir-ne de capital, oi ?. Hi han ara veus que demanem la pena de mort per als responsables per acció i per omissió. Esperem - aquesta vegada si - que sonin per aquelles contrades " los tiros de justicia "

A la pell de brau, caldrà instaurar ex-novo la pena capital - si més no per aquesta mena de conductes -, i per tal d'evitar despeses a l'erari públic les sentencies de mort mitjançant l'anomenat gorrote vil i/o la forca [ la mort a trets - reservada als herois - és una forma honorable que aquesta caterva no mereix gaudir ] les durant a terme de forma desinteressada i fins voluntària els ciutadans perjudicats.

Això tindrà molts efectes benèfics :

a) L'exemple per a les generacions futures.

b) La disminució de despeses a l'erari públic [ els sàtrapes cobren molt ]

c)la creació de llocs de treball. En una primera estimació podem estar parlant de més d'un 1% dels nostres polítics i alts funcionaris; cal evitar de totes, totes que s'intenti encolomar el marro als ordenances, dones de la neteja, porters ,....

Aquesta proposta - com quasi tot- es pot millorar; sou convidats des d'ara a fer també les vostres aportacions.

(c) Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5408082 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com