QUE EN SABEU DE LA CASA DEL JOSEP SEGARRA POBLET A CONESA?. LA CONCA DE BARBERÀ. TARRAGONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar una fotografia de la façana posterior de la casa que l’ Alfons Segarra Poblet ( Conesa, 1876 + Barcelona, 20.11.1951), un exportador de barrets de pell de conill amb fàbrica a Barcelona, i que va fer fortuna en el bon moment econòmic que Catalunya va viure durant la I Guerra Mundial, va fer remodelar l’any 1918.


https://www.todocoleccion.net/documentos-antiguos/tarjeta-publicitaria-alfonso-segarra-barcelona-sombreros-fieltro-ver~x116329363


https://www.pinterest.es/pin/409264684884249777/

https://www.todocoleccion.net/cartas-comerciales/fabrica-primeras-materias-para-sombreros-fieltro-alfonso-segarra-barcelona-1939~x56960639

Llegia que es desconeix l’autor d’aquesta reforma de la casa de l’ Alfons Segarra Poblet a Conesa – aquesta lletania ‘ la del desconegut’, cansa més que l’arrest domiciliari a aquest estem sotmesos fa més de 40 dies, està clar que des del Consistori de Conesa, des de la societat civil,.., NO HI HA CAP INTERÈS en fer-ho saber, oi?. Qui es creuria que l’any 1918 es feia una obra al Carrer Major, 14 / Carrer de la Muralla, o que ningú de Conesa se’n va adonar? –. ens agradarà rebre imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com de la continguda façana modernista al carrer Major.

La façana posterior, força retratada, té un porxo amb quatre columnes d'aparell girat, com al ràfec superior, dos pisos amb galeria porticada amb dues fileres d'arcades de punt rodó sobreposades. La intersecció dels arcs rodons forma arcs ogivals amb efecte visual de palmeres o de focs artificials. És una obra senzilla però molt enginyosa on la fàbrica de maó decorada amb rajoles vidriades no és només decorativa sinó estructural, ja que dóna una forma estilitzada a les columnes i les arcades. La barana calada de les galeries també és de fàbrica de maó, aquí arrebossat de blanc.



L'efecte decoratiu de les rajoles sobreposades al maó és el que ha donat a la casa el sobrenom de "ca l'Escarola".

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1951/12/02/pagina-17/32811295/pdf.html?search=Alfonso%20Segarra%20Poblet

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquets singular edifici.

Les pèssimes noticies de l’evolució de la Covid.19, i la nefanda gestió que se’n està fent des del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, son la permanent noticia d’aquests dies.

Esperem dades del diner públic que en masses ocasions s’ha malbarat.

En algun moment caldrà depurar responsabilitats per acció i/o per omissió.

Que el bon Déu tingui pietat de nosaltres

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6913 Relats

1201 Comentaris

5423763 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com