PROU!!

Un relat de: Materile


Relat presentat al concurs ARC a la Ràdio. Pecats Capitals 7+1. (març 2013 – ENVEJA

PROU!!

Només hi faltava el llaç. Sí, a la seva mare sempre li havien encantat els llaços, i un bon regal havia de dur un llaç que hi donés categoria. Demà seria un gran dia. Tota la família es trobaria al restaurant “La Masia” per celebrar els 91 anys de la mare. Li havien preparat una sorpresa i, si feia bo, dinarien als jardins, així els néts encara petits podrien jugar, i els grans, criticar d’una manera discreta.

Estava ansiosa de veure la cara que posarien tots quan la veiessin, no a la mare, a ella. Se sentia important: fer l’entrada triomfal amb el seu marit i els seus 10 fills no passava sempre. Ara feia temps que no es veien, això només passava quan hi havia celebracions o es trobaven per alguna operació... Li agradava ser el centre d’atenció, sabia que les seves germanes l’envejaven: 10 fills no era qualsevol cosa. Qui s’ho passava més malament era el seu marit que havia d’aguantar brometes pesades de les seves cunyades: “que si estàs molt ben dotat, que si t’hi podries guanyar la vida...” i moltes altres coses molt més fortes.

Aquesta vegada qui despertaria tota l’atenció NO serien els 91 anys de la seva mare, seria ella. Quan va tenir el desè fill, el metge li va dir que parés, que PROU!, això últim ho va dir alçant la veu i amb contundència.

No van passar sis mesos que un matí, als jardinets, mentre jugaven els seus petits, va veure una dona embarassada. Un imperiós sentiment procreador va estar a punt de fer-li fer un disbarat: a prop seu hi havia un home molt ben plantat que la mirava insistentment, però el seny la va aturar. Quan va arribar a casa va dir al seu marit: “Josep, vull un altre fill!”, l’home se la va mirar estupefacte i amb els ulls com dues taronges va respondre: “Un altre, no! Hi ha crisi”; i vet aquí el resultat: està de set mesos.

Materile

Comentaris

  • Pecadora![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 16-03-2013

    Òndia!
    No et coneixia la faceta pecadora! He llegit, i potser fins i tot comentat, alguns dels teus pecats sense saber que eres la Materile.
    Records tarats!

  • Bona imaginació[Ofensiu]
    Naiade | 13-03-2013 | Valoració: 10

    Una historia sorprenent, un xic increïble a hores d’ara. Encara que un segle enrere segur que n’hi havia de dones d’aquesta mena. Ja n’hi ha de gent que sempre ha de ser protagonista vagi on vagi, boicotejant el que hauria de ser un dia important per un altre, en el fons és trist no adonar-se’n. Segur que eren el centre de les critiques discretes i no tant de la resta de la família. Una mica conilla si que li veig....
    Una forta abraçada M. Teresa

  • Caram, Materile![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 12-03-2013

    A aquesta dona que descrius sembla que li vegi unes orelletes de conilla que espanten. Que fort, aquest desig de procrear per ser l'enveja de la família i de tothom, potser que s'ho faci mirar, oi? Jo diria que té quelcom de malaltís. I la butxaca? Tenir deu fills avui dia sembla d'una irresponsabilitat increïble, però la pobra té uns paràmetres mentals un pèl justos. I el marit, malgrat el seu "Prou!" em sembla que no hi té res a fer. Jo, vist el panorama, l'aconselleria que anés a comprar tabac, hehe!
    Un relat sorprenent que frega el còmic sense bandejar el tràgic, si t'ho prens seriosament.
    Una abraçada, Materile.
    Mercè