NO SOM RES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La Cristina volia ser persona important. Fer alguna cosa immensa ,d’aquelles que no deixen indiferents els mitjans de comunicació, siguin escrits o visuals. Una nena de poble minúscul es volia menjar el mon. Tant fràgil, que semblava que el respirar, es podria posar a volar fins al mateix cel, això per lo menys es el que pensava ella i jo també, em semblava una criatura etèria com la llum de la lluna, potser perquè l’estimava molt !, Ella em mirava feia un petit somriure amable i m’acaronava.
Els anys van passar i va tenir d’anar a estudiar a la gran ciutat, el meu cor es va trencar en mil bocins. Sols era feliç els dies que venia a veure la família. Llavors solíem passejar pel bosc fins que el vent de ponent, ens feia tornar a casa, o fins que la foscor del dia començava a tenyir el cel de vermell. Ho aconseguiré deia, tinc d’estudiar molt, jo la creia era el meu únic amor.
I va ser metge .Estava content perquè la veia feliç malgrat la llunyania.
Un dia els pares van posar el crit al cel, la seva nena volia anar a una ONG , volia guarir als que no tenen ningú , els desvalguts, els sense sostre, el que moren a milers cada dia, tot això m´ ho va explicar vora el riu aquella mateixa tarda .Aniria a Africa, un país lluny, del petit poble; mes tornaré va dir, encara tinc de fer el meu somni.
Va marxar i ens va deixar amb el cor encongit. Sols respiràvem amb les seves cartes, i amb els seus missatges i xerrades pel ordinador.
Un dia no va dir res i van passar uns dies sense noticies...
Les varem tenir per la televisió , el Hospital del ONG que treballava va ser atacat per uns malefactors, que van assassinar a tots els components sanitaris. Vaig veure el seu cos mort a la televisió pobreta !. Els pares estaven desfets i jo també. El govern ho lamentava molt i ens donava suport. Tothom consternat!
No vaig poder anar al seu enterrament, volia veure el seu rostre per ultima vegada, més els gossos no els volen a L´Església ni al tanatori, som quasi res per ells!

Comentaris

  • Relat-biografia[Ofensiu]
    Vicent Terol | 22-05-2016

    Relat-biografia. Una història com altres reals que ocorren, el contrast de l'impuls vital i la fatalitat. Amb sorpresa final. Molt bé, Montserrat.

  • Així és la vida[Ofensiu]
    Materile | 12-05-2016 | Valoració: 10

    Et felicito Montse. Un bon relat. Has donat vida a moltes vides que desapareixen per ajudar a persones, altruistament, que están en perill i necessiten una mà amiga.

    Has explicat molt bé la vida de la Cristina fins al final, donant color al narrador que no surt fins al final.

    Moltes vegades m'he preguntat com seria el món sense voluntaris i ONGs en aquests moments que ens toca viure.

    Bona feina, una abraçada,

    Materile

  • Tendre[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 11-05-2016 | Valoració: 10

    Preciós i emotiu relat, Llàstima que el seu final siga trist, però, com tu bé dius, la vida té aquestes coses. No obstant això, tota vida té un sentit i la xiqueta, si bé no aconsegueix complir el seu somni, si que ha estat capaç, amb el seu coratge, d'ajudar molta gent. M'ha agradat que el narrador de la història fora, precisament el seu gos. Crec que totes les persones que estimem els animals, d'alguna manera, també som més humans gràcies a ells, que si parlaren, de ben segur que ho farien d'una manera semblant a com ho fa aquest ser tan preuat. Els estimes i això és nota. Felicitats per una història tan humana i ben portada. Un plaer llegit-te, com sempre.

  • Emocionat[Ofensiu]
    Bonhomia | 08-05-2016 | Valoració: 10

    Tristor realista, molt tendre, emotiu, i digne de ser llegit per qualsevol en aquest món tan difícil on vivim. M'ha despertat moltes emocions.


    Sergi : )

  • Persona important[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 08-05-2016 | Valoració: 10

    I ho va ser. Potser no per les persones convencionals, per a qui l'èxit rau en tenir prestigi, diners i influències. La Cristina va ser important perquè va dedicar els últims anys de la seva vida a guarir i acompanyar persones que no tenien res més que la seva dedicació i el seu amor. Llàstima que la seva vida fos tan curta i no pogués arribar a fer més coses per la gent necessitada.

    No entenc els pares que posen el crit al cel quan els fills volen ajudar els demés. Perdó, em corregeixo jo mateixa: comprenc que pateixin quan marxen lluny de casa, el niu queda buit i se'n van a llocs perillosos on es juguen la vida, com és aquest cas.

    Un relat molt interessant i inesperat per qui relata la història de la Cristina: un gos insignificant pel qual la Cristina era el seu amor.

  • Impressionant relat. Pobra noia...[Ofensiu]
    unicorn_gris | 07-05-2016 | Valoració: 10

    És realment un bon relat, segons crec jo (recordeu la frase "cap estil mai val per mil").

    Pobra noia. Volia tenir un somni, que és ajudar als desvalguts, i quan se'n va a Africa triga poc en morir. És una pena. Tant que va lluitar per la carrera universitària i per convèncer sons pares...

    No sé si déu és injust, però la vida a vegades ho és, expliqueu-m'ho a mi...

    Bé, montserrat, gràcies per llegir-te el meu relat, ens veiem...

  • Emoció[Ofensiu]
    tapisser | 06-05-2016 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt i molt.
    Jo no sóc una persona que m'emocioni fàcilment, llegint, veient una "peli", però tu ho has fet.
    Llegint el teu relat m'he emocionat i te'n dono les gràcies.
    Un petó.

  • Quin relat![Ofensiu]
    Karin | 06-05-2016 | Valoració: 10

    Noia fins al final m' has tingut amb l' ai al cor. Que bonic no sé perquè he pensat en un llibre que es diu Ànima. Es diferent però has fet que sigui diferent. I tant que es va comunicar pels audiovisuals.

Valoració mitja: 9.88

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323041 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.