MAS PUBILL . SANTA LLÚCIA DE SIURET. VIDRÀ. EL BISAURA. OSONA. GIRONA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Quan, desprès de fer-ho amb l’esglesiola de Santa Llúcia, retratava aquesta magnifica casa de planta rectangular de planta, dos pisos i golfes, pensava amb el bon amic Feliu Añaños i Masllovet, que hauria gaudit a cor que vols, amb aquesta visita per les terres del Bisaura, frontereres entre les comarques d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa, i les províncies del REINO DE ESPAÑA de Barcelona i Girona.

L’edifici té uns cossos afegits a la cara sud, consistents en dos espais de volum cúbic que flanquegen l'entrada principal que s’efectua per un portal ja que el recinte por tancar-se des de l’interior.



Llegia que el cos original de la casa data del 1689, va ser però , objecte d'importants reformes vers el 1718, data en la que possiblement s'obriren els balcons de ponent.

A principis del segle XIX (1809) s'hi va construir, a la part sud, dos cossos cúbics de dimensions semblants i que arriben fins l'alçada del primer pis, i que flanquegen l'entrada tot creant un pati reduït que dóna accés a la porta principal.

Darrerament (1983) ha estat restaurada pels seus propietaris, les reformes han afectat a l'interior i a la façana de llevant.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5427993 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com