Líder és la persona a qui seguim per anar a un lloc quan no hi ha lloc on anar

Un relat de: kefas

Enmig de l'enrenou que feien les seves companyes, es va aturar quan passava per davant del magatzem de gra. Feia goig de tan ple com estava. La va envair l'agradable sensació de complaença per la feina ben feta i la serenor del pensament quan sura en un futur sense núvols. Però encara no era hora de descansar, hi havia molta feina per fer i va tornar a sortir.

Quan baixava per la costa del puig foradat que era l'entrada del niu, els crits d'alerta de les guardianes i una ombra que ho va cobrir tot va fer que aixequés el cap. Astorada, va albirar que havia tornat aquell monstre immens de color clar que s'aguantava només amb dues potes. La va inundar una allau d'impotència en pensar que, com altres vegades, amb un tronc enorme faria malbé l'entrada del niu i s'emportaria algunes companyes que no tornarien mai més. Però, quan va veure que entre el cap del monstre i el seu s'hi interposava una superfície arrugada, fosca, enorme, que es movia cap a la seva posició, va saber que aquesta vegada era diferent.

Vladimir, no siguis potiner i para ja de trepitjar formigues o et deixaré sense xocolata! No veus que la pols que aixeques embruta la roba de la bugada?

Comentaris

  • ENGINY[Ofensiu]
    Marina i punt | 14-07-2022

    M'ha agradat la riquesa de vocabulari que utilitzes en el teu relat. Un mirall per aprendre'n.
    Gràcies per llegir i comentar el meu relat. No sé si entenc bé la teva pregunta. D’infants n’hi ha hagut al llarg dels 40 anys que he fet d’educadora d’escola bressol.

  • Quedar-se sense xocolata.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-06-2022 | Valoració: 10


    Un relat molt interessant i a la vegada molt descriptiu, perquè el Vladímir és el líder, que no ha de xafar a les formigues, que si no no prenc el xocolate.
    Bé està, que m'has sorprés amb el teu relat, tan original, per a guanyar el premi.
    Enhorabona.
    Et comente que els dos últims relats meus, encara no me'ls has llegit, encara.
    No sé si guanyaràs el premi amb aquest relat. Però si l'has guanyat, ja m'ho diràs. Gràcies, company relataire, Kefas.
    Cordialment...

  • Formiguetes..[Ofensiu]

    Fa poc vaig llegir que Ucraïna havia estat el graner de la Unió soviètica, i que el règim totalitari d'aquella Rusia totalitària de guerres passades havia condemnat a la fam més absoluta a les formiguetes d'aquesta nació laboriosa fent-se amb llurs graners...Ara la història torna a repetir-te...Cada época té el seu monstre! Però les formiguetes, menudetes com són, sobreviene...Un relat, el teu, metafòric i forca alliçonador. Narrat com una rondalla per tal de que pugui ésser comprès per tothom.

  • A la banda del mes feble[Ofensiu]
    llpages | 28-05-2022 | Valoració: 10

    Enginyós relat on la formiga n'és la protagonista. Ho té malparat, en Vladimir és molt Vladimir. I per què, aquest nom? No serà que les formigues són una metàfora dels ucranians? Ah, tot encaixa, que Ucraïna és terra de blat! Res és casual en els teus sempre suggerents relats, kefas! Enhorabona!

  • Es salva ...[Ofensiu]
    Prou bé | 27-05-2022

    ...la protagonista? No he sabut copsar-ho!
    Bon relat !
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Atzucac[Ofensiu]
    Montseblanc | 23-05-2022

    T'has fixat que el títol del teu relat és exactament el resum del meu? (per cert, t'he deixat resposta allà).
    Ai, les formigues, pobretes. I pobret el Vladimir, també...

  • La polla blava.[Ofensiu]
    SrGarcia | 21-05-2022

    Vosté perdoni, però sóc aficionat a l'ornitologia. Tinc un llibre dels anys vuitanta que donava per extingida la polla blava al delta de l'Ebre. Avui en dia les polles blaves són a tot arreu (per a desesperació dels pagesos, tot s'ha de dir)
    El meu comentari no té solta ni volta, ja ho sé, però la polla blava és un animal bípede, en van voler fer la mascota del Barça (i es va acabar com la fira de Flix) Admiro les polles blaves.
    No solen tenir nom, però Vladimir em sembla que seria un nom excel·lent per a una d'elles. No els sol preocupar gaire la bugada, és una de les pegues que tenen.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats