LA TORRE DEL RELLOTGE DE SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR, CALDES DE MONTBUI. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava al Josep Olivé Escarré davant la torre de planta quadrada de 5 metres d'alçada amb una petita coberta transitable per poder accedir a la campana que es troba dalt del campanar. La porta d'accés es troba situada a la façana orientada sud-est. A cada façana de la torre hi ha unes circumferències en relleu que la decoren així com una motllura feta amb dues fileres de maons a l'alçada del primer pis, i una altra motllura que consta de tres fileres de maons superposats prop del ràfec de la torre, que està construït amb una filera de maó posat horitzontalment per damunt del mur sobresortint uns centímetres cap a l'exterior de la façana. Aquesta està arrebossada, però sembla que hagi estat construïda amb maons.



Segons explicaven els habitants del serrat de Dalt, es trobava al nucli antic de Caldes i fou donada l’any 1903 a Sant Sebastià de Montmajor perquè poguessin veure i sentir tocar les hores, funcionava amb dues pedres.

Enric Moreu-Rey (Barcelona, 1917 - 26 de febrer de 1992) (1962) senyala que la Torre del Rellotge és una petita torre moderna que conté el rellotge públic de Sant Sebastià, sobre el Serrat del Mig.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del testimoni d’alguna persona que l’hagi vist – i sentit – alguna vegada.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5406414 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com