LA MARE DE DÉU DEL ROSARI DE L’ESGLESIA PARROQUIAL DE LES FONTS, OBRA DE FRANCESC JUVENTENY BOIX. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Havia fet una brevíssima explicació sobre la historia de l’església de la Mare de Déu del Rosari, Excelsa Patrona del Barri de les Fonts, on li eren dedicades l’església parroquial, i les capelles de Can Falguera – encara activa - , i la de Can Fonollet, avui dessacralitzada de facto.

L’Artur Travesa Solsona, en regalava un exemplar d’un opuscle que es publicava el 22 de juliol de 2001, en ocasió del cinquantenari de la Benedicció de l’església.

El 22 de juliol de 1951, Gregorio Modrego Casaús (El Buste, Aragó, 17 de novembre de 1890 - Barcelona, 16 de gener de 1972) arquebisbe de Barcelona, beneïa l’església parroquial de les Fonts, advocada a la Mare de Déu del Rosari, i també de forma expressa la imatge confegida per l’escultor Francesc Juventeny i Boix ( Montcada i Reixach,1906 + Cerdanyola, 27 d’agost de 1990)




https://www.raco.cat/index.php/Notes/article/viewFile/23960/23794




Francesc Juventeny i Boix, no figura – encara – a l’Enciclopèdia Catalana, la seva absència com la de l’arquitecte Emili Sala i Cortés (Barcelona 22 de febrer de 1841 - la Garriga 7 de juny de 1920), i tants i tants altres Catalans Excepcionals, constitueix una ‘omissió del tot imperdonable.










Hi han més imatges a l’església de Les Fonts, un bancs de magnifica factura, i una majòlica que corona el temple, de tot plegat, ens agradarà rebre informació sobre els seus autors a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425450 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com