La loteria de la vida

Un relat de: Arístides
La loteria de la vida

El nadó neix als nous mesos exactes de la seva concepció, de part natural, un vint-i-dos de desembre, en un forn de pa. Tot i que la mare és primerenca, li llisca des de les entranyes sense dolor i queda erigit sobre les rajoles sanguinolentes de l’establiment, agafat al cordó umbilical.

La fornera allarga les dues barres de sempre, i en veure la barreja de líquids que taquen el terra i el nounat acabat de sortir, de l’ensurt, se li escapa una barra de les mans que rebota contra el taulell i aterra en l’aixella de la criatura.

Just en aquell instant, entra el marit de la fornera cridant: «Ens ha tocat la Grossa! Ens ha tocat la Grossa!», i com gairebé la majoria de la clientela ha comprat alguna participació, l’establiment esclata en crits de joia.

A causa del sobtat enrenou, el nadó esclafeix a plorar i, a la fi!, la mare s’adona que acaba de ser-ho. Quan s’ajup per abraçar-lo, l’emoció és més gran que tota l’alegria que senten les veïnes escollides per la bona fortuna.


El nadó neix al cap de set mesos aproximats de la seva concepció, de part induït, un dimarts i tretze, en un hospital d’una zona en guerra. Tot i que la mare ja té cinc fills, és necessari injectar-li hormones i practicar-li una cesària perquè ve de natges i no té intenció de sortir.

La llevadora estira la criatura dels peus, i en veure que el cordó umbilical li ha quedat entortolligat al voltant del coll, de l’ensurt, se li escapen els cops de sempre amb més força de l’habitual.

Just en aquell instant, entra el director de l’hospital cridant: «Ens bombardegen! Ens bombardegen!», i com gairebé la majoria dels treballadors sanitaris ja tenen algun familiar mort en batalla, la sala esclata en crits de terror.

A causa del sobtat enrenou produït per les bombes que exploten arreu, el nadó esclafeix a plorar i, a la fi!, ja li poden donar a la mare. Quan l’abraça, l’emoció és tan gran que no s’adona del patiment que senten els ferits escollits per la mala fortuna.


Comentaris

 • La tria[Ofensiu]
  Prou bé | 07-03-2023

  Hi ha qui diu que escollim on néixer... El nadó que neix enmig de la guerra no sembla que hagi triat bé. O, qui sap? Què els espera a dos nounats en llocs i circumstàncies tan diferents? La Fortuna a qui afavorirà?
  Un bon relat que fa pensar.
  Sort
  Amb total cordialitat

 • Una pena...[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 06-03-2023

  tot plegat. La guerra és un despropòsit que nosaltres per desgràcia no podem aturar.
  Un relat colpidor i ben escrit.
  Salutacions i sort Arístides
  Rosa.
 • és veritat[Ofensiu]
  Atlantis | 05-03-2023

  És veritat. sempre he pensat que he tingut la fortuna de néixer en un país europeu, tenir suficients diners com per poder estudiar i tenir feina. Cobrar una pensió que em dona per viure en dignitat i tenia una casa on viure. En un país amb molts conflictes, però sense cap guerra.

  Cap dels dos nadons ha elegit néixer on va néixer. Això depèn de la fortuna. El què faran en el futur ja depèn, en gran part, d'ells.

  Bona reflexió.

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Arístides

8 Relats

31 Comentaris

4507 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78