La curta vida d’en Martin

Un relat de: Slim Sherman
Enmig d’una gran excitació, en Martin va ser cridat a files. Formava part de l’anomenada ‘lleva del biberó’, una generació que va veure com la seva vida era entregada, de manera prematura, a una causa que exigia un gran sacrifici. El decret de reclutament, que va entrar en vigor per la via d’urgència, va causar una gran convulsió entre els convocats.

–Ens ha tocat! A nosaltres! En sou conscients? Hem estat escollits per a canviar el curs de la història! –va exclamar un dels companys de batalló.

En Martin, més prudent, va provar de frenar aquella trempera.

–T’equivoques, amic meu… No ens ha tocat pas cap rifa! Les ordres venen de dalt, i ens envien a una mort segura.

–Són els designis del destí! Que no t’ho van ensenyar això, al seminari? Tots naixem amb un propòsit!

–Prou! –va entremetre-s’hi un tercer– Si ens posem de mala llet, no ho aconseguirem! El repte que tenim davant demana molta concentració. Al final d’aquest camí, s’hi troba un fortí. L’hem de conquerir, però compte, que el perill aguaita. Sigueu ràpids, i no mireu enrere…

Sense més demora, el grup al complet va immergir-se en aquella àrdua missió d’infanteria. Avançaven, de manera desordenada, defugint tota mena d’obstacles. Tanmateix, molt abans d’assolir la seva meta els van fallar les cames, mentre desenes d’esteroides queien del zel abraonant-se sobre els seus cossos inerts.

En Martin, que gaudia d’un bon estat de forma, va ser-ne l’excepció. Va agafar embranzida i d’una correguda va arribar al seu destí. Sigil·losament, va penetrar a l’interior del recinte, fent-se’n l’amo i senyor. La seva gesta inspiraria a generacions futures i seria recordat, per sempre més, com “l’Úter King”.

Comentaris

 • Benzina.[Ofensiu]
  Nil | 30-12-2022

  Grans mercès pel teu comentari.... Tu has estat el comentari que ha fet 1001 i jo et vaig comentar el teu primer relat. Em plau molt que els que som ara veterans a R.C suposi per tu "benzina" d'empenta i motivació. Dono per fet que deus ésser forca jove, si és així avant en la teva creació literària. Jo vaig començar, malgrat haber acabat amb prou feines l'EGB, escrivint sense tenir cap preparació prèvia...Únicament empès per la necessitat de sortir de l'armari, anònimament, per mitjà de l'expressió escrita. Tot el que público és autobiogràfic, i real al 100%...Això sí....a vegades canvio els noms o les ubicacions per tal de preservar la meva privadesa. Et desitjo un bon acabament d'any i un joiós 2023. Nil

 • Bona feina![Ofensiu]
  Mary Jane Steinburg | 20-12-2022

  Hola, Slim Sherman,
  Un bon relat bèlic que capfica al lector al moment històric de la narració. M'agraden aquest tipus de narracions, que et fan la sensació de viatjar en el temps mentre vas llegint.
  Moltes gràcies pel teu comentari; la veritat és que no ho havia considerat des del punt de vista que exposes, el del gènere western, i tens tota la raó! Reuneix tots els elements narratius de dit gènere, però no ho havia pensat ni escrit en eixa direcció.
  Salutacions!

 • Mare![Ofensiu]
  Nil | 19-12-2022

  M'emociona, de debó i alhora m'ha fet estar en el lloc. El relat està tan bé redactat que és com una pintura realista que resta per a la posteritat. La lleva del biberó, tal com dius la formaren jovencells per a no dir púbers....Molt quan queien en el camp de batalla cridaven : mare!.

 • Esplèndid....[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 19-12-2022 | Valoració: 10

  relat que et va posant en situació en el seu fantàstic desenvolupament, i amb un enginyós final històric.

  Salutacions i sort.

  Rosa.

 • Hi va arribar[Ofensiu]
  Prou bé | 08-12-2022

  Quanta creativitat i enginy en aquest relat que vas descobrint significats a mesura que el rellegeixes!
  Sort
  Amb total cordialitat

 • Enginyós![Ofensiu]
  TerricheT | 05-12-2022

  M'has fet riure i m'has captivat amb la manera d'enfocar aquesta rifa tan trempada.
  No sé si el jurat et farà cas i entendran el joc de paraules que has trenat amb tanta mestria, si és així, aquest relat passarà ronda segur, per mi s'ho mereix! I a sobre està molt ben escrit.
  Sort!

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Gràcies per participar.

  Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Slim Sherman

Slim Sherman

2 Relats

17 Comentaris

523 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia: